Темперуючі машини для шоколаду
Шоколад, що використовується для виготовлення трюфелів, цукерок і т. д., повинен бути загартованим, щоб бути хрумким і гладким. Будучи загартованим невірно, шоколад може висохнути до тьмяного та нерівного кольору, може мати крейдяний смак та відчуватися зернистим на язиці. Темперуючі машини для шоколаду вирішують ці проблеми шляхом автоматизації процесу, що змушує молекулярні кристали шоколаду відповідати певній однорідній структурі, яка називається формою β-V. Темперуючі машини італійських виробників Pomati, ICB роблять це, нагріваючи шоколад до точної температури, після чого він входить у цикл охолодження та повторного нагріву, весь час продовжуючи перемішувати та змішувати шоколад. Топлення/охолодження/змішування формують правильні молекулярні форми. Температури різні для різних цукерок, таких як напівсолодкий шоколад, молочний або білий шоколад. Тому, якщо плануєте зробити справжній шоколад, знадобиться темперуюча машина купити Харків яку рекомендує саме в нашому інтернет-магазині, щоб переконатися, що робота виконана правильно!
Темперування – це процес плавлення шоколаду за правильної температури, щоб забезпечити кристалізацію какао-олії шоколаду. У цьому процесі є мистецтво і наука, але машина для шоколаду, що темперує, ціна якої у нас є цілком конкурентоспроможною, може допомогти досягти цих професійних результатів на Вашій комерційній кухні. При порівнянні моделей, ось кілька речей, щоб мати на увазі:
Місткість. Скільки шоколаду плануєте за один раз темперувати? Потужність машини особливо важлива, якщо працюватимете з великою кількістю шоколаду. Ви можете вибрати машини, що темперують, залежно від обсягу виробництва. Об'єм ванни може бути від 5 літрів (темперуючі машини T5 Pomati, T8 Pomati, Chocotemper 12 ICB) до 35 літрів (темперуючі машини T35 Pomati, Chocotemper 24 ICB).
Відображення температури. В ідеалі Ви хочете вибрати машину, яка відображає температуру. Оскільки темперування – це плавлення за правильної температури, яка коливається залежно від типу шоколаду, з яким працюєте, напевно захочете мати можливість постійно контролювати температуру.
Які можна машини для шоколаду купити в Україні?
Все ще не впевнені, яка машина, що темперує, є правильним вибором для Вас? Адже це інвестиція, і знайти правильну модель ніколи не буває легким вибором, тому що є багато різних варіантів вибору, а також факторів, які необхідно враховувати. Ось кілька речей, які потрібно шукати для звуження кола вибору:
- Можливість регулювання температури під час циклу плавлення. Надає більше контролю за процесом темперування.
- Розмір. Ми говорили про ємність раніше, але потрібно також розглянути фактичний розмір машини. Машини, які пропонують великі потужності, більші за розміром і важчі за вагою.
- Налаштування шоколаду. Деякі машини безперервної дії, такі як Chocotemper ICB (Італія) та Pomati (Італія), дозволяють вибрати попередньо запрограмоване налаштування в залежності від типу шоколаду, який Ви темперуєте.
- Вартість. Підберемо машину, що темперує, виходячи з ваших побажань і можливостей.