Якщо ви вирішили відкрити свій бар або ресторан у Кривому Розі, то, напевно, ви вже задумалися над тим, яке обладнання вам для цього знадобиться. Ми хочемо поговорити про холодильне обладнання, оскільки без нього не зможе працювати жодне місце громадського харчування. Варто почати з того, що основний параметр вибору холодильного обладнання це те, чи може техніка підтримувати ту температуру, яка встановлюється кухарем. Також варто звертати увагу на те, чи герметично обладнання і які технічні характеристики воно має. Розглядаючи холодильне обладнання для бару та ресторану, варто брати до уваги:
- Шафи, які використовуються для правильного зберігання продуктів та їх презентації в торговому залі;
- Камери, які мають великі розміри та використовуються лише у великих закладах, у яких великий потік замовлень;
- Столи, які потрібні для того, щоб заощадити простір та створити додаткові умови. Наприклад, зверху морозильної камери знаходиться стіл, де можна займатися приготуванням продуктів;
- Вітрини, які можуть бути кондитерськими, настільними, морозильними та універсальними;
- Генератори льоду, які потрібні не тільки на кухні, а й для облаштування бару, оскільки без них не вдасться приготувати всі необхідні коктейлі;
- Інше обладнання, яке підбирається, виходячи зі специфіки вашого закладу;
Варто пам'ятати про те, що якщо ви вибираєте обладнання для свого ресторану або бару, то важливо розуміти, що все воно має різний режим температурної роботи, різні габарити та місткість, тому важливо брати до уваги всі фактори, щоб зробити правильний вибір.
Якщо розглядати кухню ресторану, то за її нормальної площі варто вибирати великі та місткі холодильні моделі обладнання, щоб помістити всі продукти. Якщо ж говорити про бар, то на ньому найчастіше використовують вбудовані холодильники, які не займають багато місця, але при цьому дозволяють помістити все необхідне. Якщо ви не знаєте, яке саме обладнання потрібне для вашого закладу, ви завжди можете отримати консультацію фахівців, які допоможуть вам у вирішенні цього питання.
Пам'ятайте, що холодильне обладнання дуже важливо для нормальної роботи як бару, так і кухні ресторану, тому варто вибирати моделі від відомих і сертифікованих виробників, які гарантують якість свого товару.