Камери ферментації: що це та навіщо вони потрібні?
Камери ферментації або камери для вистоювання спеціально конструйовані для того, щоб забезпечити оптимальні кліматичні умови для того, щоб досягти найкращих результатів у випіканні хлібів, пончиків, і всіляких круасанів. Ферментація є заключним етапом у приготуванні тесту перед випіканням, коли Ви дозволяєте йому піднятися за допомогою бродіння дріжджів. Оскільки тісто найкраще піднімається в теплому та вологому середовищі, камера ферментації від виробників Pantek (Італія) або Termogel (Італія), купити яку пропонується на цій сторінці нашого інтернет-магазину, для перевірки дозволить встановити ідеальні рівні температури та вологості, щоб отримати послідовні, повторювані результати.
Дріжджові клітини припиняють життєдіяльність за 60 градусів за Цельсієм і уповільнюють свій розвиток при температурах нижче 20 градусів. Таким чином, від виробу до виробу, ферментаційні камери забезпечують оптимальну температуру для вистоювання 32-37 °С та відносну вологість 70-80 %. Камери ферментації Termogel (Італія) дозволяють досягти процесу уповільнення вистоювання.
Що слід враховувати, збираючись придбати ферментаційну камеру?
- Розмір. Камери ферментації тіста доступні в різних розмірах, що дає Вам необхідну гнучкість у просторі, який Ви маєте, можливо виготовити камеру Pantek за спеціальним проектом.
- Місткість. Камери для ферментації тесту розраховані на певну кількість візків або певну кількість аркушів.
- Стиль. Стандартні камери підходять для більшості операцій, оскільки вони можуть бути встановлені проти стіни, щоб зберегти виробничу площу. Прохідні шафи, які можуть бути встановлені між різними зонами технологічного процесу, щоб допомогти максимізувати ефективність вашої роботи.
- Тип дверей. Купити ферментаційні камери з суцільними дверима рекомендується тому, що вони створюють мінімальне навколишнє тепло та неймовірно енергоефективні, в той час як моделі з прозорими дверима дозволяють легко бачити вміст пристрою, не відчиняючи двері.
- Конфігурація дверей. Повні по висоті двері дають негайний доступ до порожнини всієї камери, поки половинні двері можна відчиняти по-одній, для того щоб зберегти якнайбільшу спеку всередині шафа.
- Ізоляція. Камери тестової ферментації доступні із ізольованими та неізольованими конструкціями. Неізольовані моделі економічніші і, як правило, найкраще підходять для роботи з малим обсягом. Ізольовані шафи холодніші до торкання і їхнє чудове утримання спеки зберігає Ваші витрати в довгостроковій перспективі.
- Контроль. Як і будь-якого комерційного устаткування, контроль є ключовим фактором.