Неважливо, який у вас формат закладу, маленький кіоск чи велика мережа кафе, адже якщо у вашому меню є така страва як піца, то без професійної печі вам просто не обійтися. Ми пропонуємо вам ознайомитися з моделями обладнання, які призначені для приготування піци, щоб ви могли вибрати саме те, що вам потрібно.
Які типи печей для піци є?
Є велика кількість професійного обладнання для приготування піци, яке можна поділити на такі типи як:
- Печі на деревному паливі;
- Подові моделі;
- Конвекційні печі;
- Конвеєрні агрегати;
- Ротаційні печі.
Багато професійних кухарів віддають перевагу печам, які працюють на деревному паливі, оскільки вони дають змогу приготувати неймовірно смачну піцу. Такі моделі обладнання мають стильний дизайн, тому проблем з їх розміщенням не виникає. Але, в більшості випадків, таке обладнання встановлюється тільки в тих ресторанах, які мають велику площу.
Якщо розглядати подові печі, то вони можуть працювати як від електрики, так і на газу. Вони можуть мати кілька ярусів і бути оснащені спеціальною підставкою на коліщатках. Такі моделі обладнання досить затребувані, оскільки вони мають доступну вартість і хорошу продуктивність.
Якщо ж розглядати невеликі кіоски, то в них, найчастіше, використовуються такі моделі обладнання, як конвекційні печі, які можуть бути газовими або електричними. Камера обладнання нагрівається за допомогою розподілу гарячих потоків повітря. Це дає змогу забезпечити рівномірне пропікання піци з усіх боків, що не може не радувати.
Якщо звернути увагу на конвеєрні печі, то вони використовуються тільки там, де є велика кількість замовлень. Вони прості у використанні, і славляться своєю універсальністю. При цьому вони мають компактні габарити, що є важливим для економії вільного простору. Щодо ротаційних печей, то вони стануть чудовим рішенням, якщо одразу потрібно спекти кілька піц. Таке обладнання має великі габарити, що потрібно враховувати перед тим, як зробити свій вибір. Тому, їх обирають тільки за необхідності великої кількості піц, які потрібно зробити.