Нині будь-яка сучасна кухня потребує оснащення професійною технікою. Давно відомо і з успіхом застосовується таке обладнання як: жарочні і пекарські шафи, електричні і газові плити, котли харчоварильні, електросковороди, і т.д. Віднедавна на допомогу кухарям і пекарям прийшов новий вид обладнання - пароконвектомат.
Це сучасна високотехнологічна піч, приготування продуктів у якій відбувається завдяки примусовій циркуляції гарячого повітря в комбінації з парою в різних поєднаннях температури та вологості. Швидкість потоку повітря в камері пароконвектомату досить висока і становить приблизно 10 метрів за секунду, що зумовлює рівномірну температуру і вологість по всій площі камери і, відповідно, рівномірність приготування продуктів.
При створенні цієї печі застосовано найсучасніші розробки не тільки інженерів-механіків, а й програмістів. Пароконвекційна піч дає змогу використовувати різні температури приготування від 30 до 270°С у поєднанні з різною концентрацією пари від 1 до 100%. "Розумна" електронна "начинка" і використання сучасних програм дає змогу будь-якій кухні, оснащеній такою піччю, стати практично необмеженою в асортименті продукції, що готується і випікається. Завдяки універсальному набору функцій пароконвектомат здатний замінити до 80% обладнання, необхідного на кухні, як маленького ресторану, так і на величезних харчових виробництвах. Така піч здатна проводити будь-які види теплової обробки будь-яких продуктів (смаження, запікання, тушкування, варіння на "парі", випікання хліба і кондитерських виробів... це далеко не повний перелік функцій пароконвектомата). Важливою особливістю даних печей є можливість одночасного приготування різних продуктів (наприклад, запікати рибу і м'ясо) без перемішування запахів продуктів! Завдяки використанню "щадних" режимів обробки інгредієнтів (мінімізовано контакт продуктів зі поверхнями для смаження) у готових виробах зберігається натуральний смак, зовнішній вигляд, і максимально можлива кількість вітамінів.
Як і все сучасне обладнання, пароконвекційні печі розроблені з урахуванням сучасних вимог не тільки до споживання енергоносіїв (електрика або газ), а й з урахуванням жорстких екологічних нормативів. Завдяки своїм конструктивним і функціональним особливостям пароконвектомат "економить" простір "кухні", покращує ергономіку та гігієну виробничого приміщення, водночас, максимально спрощуючи та пришвидшуючи процес приготування страв і кулінарних виробів, мінімізує кількість операцій, які здійснюються кухарем на шляху від сировини до готової страви. Купити пароконвектомат - значить заощадити споживану енергію, робочий час і вільний простір.