Зовсім нещодавно кейтеринг був абсолютно новим напрямком ресторанного бізнесу, але на сьогодні кейтерингове обслуговування активно розвивається, удосконалює свою роботу з клієнтами, розширює асортимент пропонованих послуг.
Кейтеринг сьогодні - це не тільки виїзне обслуговування ресторану на території замовника або будь-якому іншому місці, обраному замовником, це і повна організація свята, що містить елементи шоу, наприклад, бармен-шоу, шоколадні фонтани, фруктові скульптури, організація роботи персоналу, організація оформлення приміщення.
В асортименті нашої Компанії є все необхідне для кейтерингу, а саме:
1) термоконтейнери - необхідні для перевезення готових страв, підходять як для перших, так і для других страв, а також десертів і морозива, допомагають не тільки зберегти температуру готової страви, а й зручно доставити її на захід;
2) чафіндиші - призначені для презентації, підігріву та підтримання температури перших і других страв;
3) посуд для подачі страв - банкетні стійки, етажерки, цукерниці, виставкові невеликі вітрини, тортниці, менажниці - все це допоможе вигідно презентувати меню свята, заощадить місце на столах і забезпечить комфортне обслуговування гостей;
4) шоколадний фонтан - використовується як додаткова родзинка свята, як елемент шоу-програми;
5) посуд для гостей - може бути порцеляновим і скляним, але інколи пропонують посуд із харчового пластику, який зовні дуже схожий на порцеляну та скло, але легший та не б'ється, такий посуд більше підходить для формату фуршету, дитячого свята, вечірки біля басейну або барбекю - пікніка.
Кейтеринг поділяють за видами на:
1) кейтеринг у приміщенні - організація банкету, фуршету тощо в приміщенні, де є в наявності кухня з необхідним обладнанням і кухонним інвентарем для приготування, кейтерингова компанія бере на себе послуги з приготування, подачі, оформлення приміщення та обслуговування гостей, такий вид кейтерингу має багато спільного з традиційним ресторанним обслуговуванням;
2) виїзний кейтеринг - передбачає виїзне обслуговування на території замовника або в будь-якому іншому місці, обраному замовником, компанія-організатор бере на себе організацію з приготування та доставки готових страв, оформлення місця проведення, обслуговування гостей, прибирання території після банкету;
3) соціальний кейтеринг - це надання послуг із приготування та обслуговування замовника на території замовника, з використанням наявного на території обладнання та кухонного інвентарю, кейтерингова компанія може укласти договір на оренду посуду, якого бракує для проведення заходу, а також бере на себе послуги з обслуговування гостей і прибирання приміщення після банкету, переважно соціальним кейтерингом користуються під час проведення сімейних урочистостей;
4) контракт на поставку - цей вид кейтерингу найчастіше використовують компанії, які укладають контракт на доставку готових обідів своїм співробітникам;
5) торгівля кулінарною продукцією - роздрібна виїзна торгівля, також вважається видом кейтерингу, використовується під час проведення спортивних заходів, фестивалів, концертів;
6) VIP- кейтеринг - таке кейтерингове обслуговування включає в себе все найкраще для обслуговування клієнта, із залученням найсучасніших технологій, висококваліфікованого персоналу, знаменитих кухарів і багато іншого;
7) виїзний бар - кейтерингове обслуговування гостей спиртними напоями, коктейлями, фрешами тощо.