Зовсім скоро в наші домівки прийде Новий рік, а разом із ним вишуканий аромат традиційної різдвяної випічки. Без неї неможливо уявити зимові свята. У багатьох сім'ях випічка різдвяних кексів, печива - це своєрідний ритуал, уособлення дружної, веселої родини. Солодощами, приготованими власноруч, можна пригощати дітей і дорослих, дарувати у вигляді різдвяних сувенірів, подавати до столу гостям.
Неповторного чарівного смаку випічці надають мед, імбир, гвоздика, цедра цитрусових, горіхи, джем, вершки, шоколад і навіть алкогольні напої. Це чудовий час для творчих і кулінарних експериментів, прояву фантазії та індивідуальності. І в цьому Вам допоможе класичний рецепт традиційного імбирного печива. Незабутній смак і цікава форма виробів не залишать байдужими ні дорослих, ні дітей.
Рецепт імбирного печива
- 100 г цукру
- 165 г меду або патоки
- 1.5 ч.л. меленого імбиру
- 1 ч.л. меленого запашного перцю
- 1 ч.л. меленої кориці
- 1 ч.л. меленої гвоздики
- 2 ч.л. соди
- 125 г вершкового масла
- 1 яйце
- 525 г борошна
На повільному вогні розтопити мед і цукор із перемішаними спеціями, довести до кипіння і внести соду. Маса при цьому спіниться. Перемішати і зняти з вогню, додати нарізане кубиками масло, яйця і борошно.
Замісити пластичне тісто, розкачати тонким шаром, вирізати фігурки і випікати їх за 15 хвилин за температури 170°С. Для випічки в промисловому варіанті рекомендуємо купити печі Unox або Tecnoeka, це економічні конвекційні печі італійського виробництва. Модельний ряд даних виробників надає широкий вибір кондитерських конвекційних печей за Вашими запитами. Крім того, конвекційні печі ідеально підходять для роботи в невеликих пекарнях, кафе, ресторанах, готелях, відділах "гаряча випічка" супермаркетів, Під час вибору печі особливу увагу необхідно приділити таким характеристикам, як кількість і розмір листів, наявність парозволоження, тип панелі керування.
Випечене імбирне печиво готове для прикрашання. Для приготування глазурі знадобиться 1 яєчний білок, кілька крапель лимонного соку та 150 г цукрової пудри.
Для отримання густої глазурі вам потрібно збивати білок із цукровою пудрою на максимально високих швидкостях, у деяких випадках допомагає додавання додаткової кількості цукрової пудри на один білок. Надійний і потужний міксер - незамінний помічник у процесі приготування глазурі.
З повним набором необхідного обладнання приготування різдвяної принесе Вам масу приємних емоцій, подарує посмішки та вдячність рідних і близьких Вам людей.