Зберігаючи продукти в стандартних вітринах, потоки повітря всередині стандартної вітрини висушують продукт, що викладається у відкритому вигляді. Багатьом продавцям доводиться використовувати плівкову упаковку для закриття продуктів від завітрювання. Якщо цього не робити, через певний час ми отримаємо м'ясо і ковбаси, що потемніли і втратили товарний вигляд, а відповідно - і споживчі властивості. Якщо таке відбувається, то доводиться періодично зрізати верхній шар продукції для її оновлення. Природно, такі дії призводять до значних втрат продукту (до 30%). Якщо ж захищати продукт плівкою, ми втрачаємо його привабливість перед покупцями, що зі свого боку ускладнює продаж і відпуск товару. Для оптимального зберігання м'яса і ковбас температура всередині вітрини має бути в межах 0+2°С, а це ще більше ускладнює ситуацію із завітрюванням, адже зі зниженням температури падає і вологість.
Компанія Сriocabin готова запропонувати своїм клієнтам новітні та унікальні технології для викладення, демонстрації та зберігання різних продуктів, особливо - делікатесних.
Технологія, яку пропонує компанія Criocabin, полягає у спеціально розробленій системі статичного або напівстатичного охолодження Concept М і Concept. Це дає змогу вирішити одночасно три завдання:
- Впорається з проблемою "завітрювання".
- Збільшити викладку продукту.
- Поліпшити привабливість продукту.
Ця технологія ґрунтується на встановленні двох незалежних випарників, один з яких розташований під піддоном вітрини з термоізоляцією, а другий, будучи вертикальним випарником збільшеної потужності, розміщений під стільницею.
Система Concept дає можливість здійснити викладку м'яса у відкритому вигляді безпосередньо у вітрину, уникнути втрати зовнішнього вигляду і забезпечити збереження привабливості продукту протягом тривалого часу. Продавцю більше не доведеться оновлювати зрізи продукту, а значить втрати продукту більше не страшні.
Останнім часом система Concept завоювала популярність і довіру на території Європи, особливо в Німеччині та Великій Британії, де використовують вітрини з такою технологією для обладнання гастрономічних бутиків, м'ясних крамниць тощо. Практично всі поставки вітрин для м'яса, що поставляються компанією Criocabin, забезпечуються системами Concept.
Дана система поставляється погонними метрами на необхідну довжину м'ясної секції, можливо також оснащення зовнішніх і внутрішніх кутів вітрин. Роботу системи було протестовано і схвалено до використання найкращими ритейлерами Європи.
Джерело: Компанія "Європейські Технології Обладнання"