На сьогоднішній день вибір гастрономічних ємностей у продажу просто величезний. Тому недосвідченому покупцеві часто важко визначитися з вибором. Вибирати гастроємності необхідно відповідно до кількох критеріїв. Розглянемо їх детально.
Найпершим і найважливішим аспектом при підборі тієї чи іншої гастрономічної ємності, звичайно ж, є її розмір. Вироби бувають великими і маленькими, глибокими і не дуже, квадратними і прямокутними. У стандартах розмір гастроємностей вказується латинськими літерами GN. Найпоширенішим і стандартним розміром є гастроємність зі значенням розмірів 325 на 530 мм. Його позначають як GN 1/1. Глибина гастроємностей у стандартних виконаннях може варіюватися від 2 до 20 см. Їх можна використовувати для зберігання в холодильнику, або для подачі продуктів на вітринах.
Наступний параметр, за яким обирати ту чи іншу гастрономічну ємність, є матеріал. Найчастіше більшість гастрономічних ємностей роблять із нержавіючої сталі. Цей матеріал чудово підходить для таких цілей. Зазначені гастроємності вирізняються механічною міцністю, вони красиві зовні, стійкі до впливу води і різних хімічних елементів, не іржавіють, відмінно миються, зокрема, в посудомийній машині. Крім цього, металеві гастроємності можна розігрівати за високих температур.
Також зазначені вироби виготовляються з пластикових матеріалів, найчастіше на основі полікарбонату. Бувають прозорі полікарбонатні гастроємності. Вони добре підходять для зберігання готових продуктів і напівфабрикатів. Їх можна зберігати як у холодильній, так і в морозильній камерах. Існують також непрозорі пластикові гастрономічні ємності. Причому найрізноманітніших кольорів. Відповідні кольори ємностей потрібно обирати не лише на основі особистісних уподобань, а й відповідно до тих продуктів, які планується в них зберігати.
Деякі гастроємності мають додаткові опції. Наприклад, як правило, великі вироби мають спеціальні рукоятки для перенесення їх у потрібне місце. На деяких пластикових гастроємностях є перфорація для кращого утримання виробу в руках. На багатьох ємностях є горизонтальні риски, що вказують на відповідний об'єм у гастроємності.
Ну і звісно, під час купівлі потрібно враховувати ціну. Не варто купувати занадто дешеві вироби. Як правило, вони не довговічні і можуть зіпсувати їжу.