Міксер належить до низки основного обладнання, яке використовується на пекарні. Вибравши правильний міксер, Ви зможете збільшити продуктивність і підняти рівень продажів, але його необхідно підбирати виважено, щоб уникнути збитку і зайвих витрат. Найкращим варіантом було б використання одного міксера лише для замішування тіста, а іншого - для крему, глазурі, сирної маси тощо. Таким чином, вам знадобиться щонайменше два міксери.
Навіщо розділяти функції міксерів? Річ у тім, що інгредієнти і методи, які використовуються під час замішування тіста і кремів, абсолютно різні. Ці продукти мають різну консистенцію, що вносить свої особливості в процес їх виробництва. Володіючи двома окремими міксерами, Ви збільшите ефективність роботи вашої пекарні, оскільки ці машини можуть працювати одночасно, що значно заощадить Ваш час.
Перш ніж купувати міксер, Вам необхідно чітко визначити обсяги виробництва вашої пекарні. Наприклад, прикиньте, скільки заготовок або наповнювачів на день Ви плануєте виробляти? Це дуже важливо знати, оскільки продуктивність визначає, яка модель міксера Вам підійде найкраще. Щоб підтримувати рівень Вашого виробництва, міксер для тіста має бути трохи більшим, ніж для крему.
Для виробництва 1500 - 2000 заготовок по 50г кожна, піде близько 10кг тіста. Отже, Вам знадобиться міксер, який зможе замішувати мінімум 10кг за один раз. З цим завданням найкраще впорається міксер середніх розмірів, з максимальним завантаженням до 15кг. Але що робити, якщо Вашому виробництву знадобиться не 15, а 20кг тіста на день? У цьому випадку вам доведеться робити два заміси, що займе вдвічі більше часу. Більш ефективним було б мати міксер великих розмірів, з максимальним завантаженням 30кг. У цьому випадку Ви можете зробити всього один заміс і начинити займатися чимось іншим.
Також, слід пам'ятати про те, що часте використання міксера вкорочує термін його служби. Переконайтеся, що Ваш міксер справлятиметься з поставленим завданням. Зазвичай, міксери йдуть з продуктивністю 15, 20, 40, 60, 60, 80 і більше кілограм. Існує два основних види міксерів: спіральний і планетарний. Спіральні міксери, як правило, більші та важчі за планетарні, зазвичай більші та важчі за планетарні. Різниця між цими видами міксерів полягає в тому, що в спірального міксера обертається сама дежа, а в планетарного міксера дежа залишається нерухомою, а перемішування здійснюється обертовою збивалкою або гаком.
Джерело: Компанія "Європейські Технології Обладнання"