Якщо ви хочете оптимізувати робочий процес на своїй кухні, то вам необхідно підібрати якісний посуд, що дасть змогу не тільки прискорити приготування страв, а й заощадить фінансові кошти. На сьогоднішній день на ринках представлена величезна різноманітність каструль, кожна з яких має як свої переваги, так і недоліки. Перше, що треба знати, то це різновиди каструль і матеріали, з яких вони виготовляються. Отже, каструлі можуть бути виготовлені з:
- Алюмінію;
- Чавуну;
- Жароміцного скла;
- Нержавіючої сталі;
Але, важливим є покриття каструлі, завдяки якому можна збільшити термін її експлуатації та збереження первісного зовнішнього вигляду. Покриття каструлі може бути таким:
- Емальованим;
- Керамічним;
- Антипригарним;
Природно, що в широкому асортименті представлено каструлі, які не тільки виготовлені з різних матеріалів із різним покриттям, а й із різною місткістю та формою. Залежно від тих страв, приготуванням яких ви займаєтеся, та від інтенсивності завантаженості, ви зможете вибрати каструлю того літражу, який вам необхідний.
Чи впливає тип плити на вибір каструлі?
Природно, що залежно від типу плити вам доведеться вибрати ту чи іншу каструлю. Ні для кого не секрет, що є індукційні, газові та склокерамічні плити, які потребують певних каструль. Тому, ознайомтеся з технічними характеристиками, які вказує виробник плити, щоб обрати каструлю з того матеріалу, який необхідний.
Основні особливості каструль, які потрібно знати
Як ви вже зрозуміли, як професійний, так і побутовий посуд виготовляють із різних матеріалів не просто так, і він має свої особливості... Наприклад, посуд, виготовлений із металу, користується найбільшою популярністю, адже має максимальну теплопровідність... Страви в таких каструлях готують доволі швидко, що не може не тішити.
Якщо ж говорити про чавунні каструлі, то вони вважаються універсальними, адже в них можна не тільки варити, а й смажити та тушкувати. Використовувати їх можна як для плити, так і для духовки, що оптимізує робочий процес. Основним їхнім недоліком є низька міцність і велика вага.
Якщо говорити про посуд із жароміцного скла, то його можна використовувати для приготування страв за різною методикою і він має антипригарне покриття, що є важливим. Також хочеться відзначити керамічні каструлі, які також мають антипригарне покриття та славляться своєю універсальністю, але водночас не є стійким до різних механічних ушкоджень, що важливо враховувати під час їхнього вибору;