У багатьох із нас смак дитинства асоціюється з домашньою випічкою. Різноманітне печиво, грибочки чи горішки готували на звичайних кухонних плитах за допомогою такого простого приладу, як вафельниці. Сучасний ринок техніки пропонує різноманітні моделі, як для виготовлення класичних тонких вафель, так і для бельгійських вафель. Різні види вафель відрізняються за формою і товщиною. Тонкі вафлі легко згортаються в трубочку або ріжок, які можна наповнити кремом. Вони готуються дуже швидко і виходять тонкими та хрусткими. Бельгійські вафлі, навпаки, м'які та повітряні, із золотистою скоринкою та ніжним смаком. Дуже часто їх подають теплими у вигляді десертів зі збитими вершками, морозивом, фруктами або різними солодкими соусами.
?
Пропонуємо Вам широкий вибір електричних вафельниць фірми "Altezoro" за доступними цінами. Вафельниці Altezoro мають різні варіанти поверхонь: кругла, розділена на 4 сегменти, у формі серця, у формі ромбів. Купити вафельницю Altezoro - дуже правильне рішення як для ресторанів і кафе, так і для домашнього використання, так як маючи під рукою вафельницю, приготування вафель займе дуже мало часу. Крім того, рецепти їхні дуже прості й містять інгредієнти, які практично завжди є в будинку. Хоча основний рецепт вафель з'явився багато років тому, у кожного кулінара є свій улюблений рецепт із внесеними корективами.
Кілька найпростіших рецептів вафель
Тонкі вафлі:
Вам знадобиться:
- Інгредієнти: 2 яйця;
- 100 г борошна; 8 ст. л. цукру;
- 150 мл молока;
- ½ ч. л. ваніліну;
- стільки ж харчової соди;
- 120 г вершкового масла;
- 1 ч. л. соку лимона;
- пакетик цукрової пудри.
Приготування:
Розтопити вершкове масло. Міксером ретельно збити яйця та цукор. Не перериваючи збивання, додати розтоплене масло. Харчову соду погасити лимонним соком і додати в суміш, внести просіяне борошно. Перемішати до однорідної консистенції. Випікати вафлі на попередньо розігрітій електровафельниці та скручувати в гарячому вигляді.
Також пропонуємо рецепт вафель для електровафельниці на маргарині, без розпушувача.
Інгредієнти:
- яйця - 5 шт.
- цукор - 1 склянка
- маргарин - 200 гр.
- борошно - 1 склянка
Приготування:
Яйця збити з цукром. Маргарин розтопити. Змішати яєчну суміш, маргарин і борошно. Має вийти тісто консистенції сметани. Тісто готове до випікання. Готові вафельні трубочки або конуси начинити кремом або вареним згущеним молоком.
Класичні Бельгійські вафлі
Для приготування знадобляться такі інгредієнти
- 250 г несолоного вершкового масла;
- 250 г цукрового піску;.
- 500 г пшеничного борошна;
- 6 курячих яєць;
- 500 мл молока 3,5% жирності;
- ванільний цукор;
- 1 чайна ложка пекарського порошку;
- рослинна олія.
Змішати розпушувач із просіяним борошном. Розм'якшене вершкове масло трохи збити міксером із ванільним і цукровим піском, по одному додати яйця і, останнім, тонкою цівкою влити молоко. У рідку суміш поступово всипати борошно з розпушувачем, постійно помішуючи. Готове тісто має бути однорідним і без грудочок. Випікати бельгійські вафлі потрібно на заздалегідь розігрітій вафельниці, яка має поверхню у вигляді квадратів із великими глибокими стільниками. Готові вафлі подають теплими.
Компанія "ЄВРОПЕЙСЬКІ ТЕХНОЛОГІЇ ОБЛАДНАННЯ" бажає Вам Приємного апетиту.