На професійних кухнях використовується велика кількість різних видів обладнання, яке необхідне для того, щоб спростити робочі процеси і радувати відвідувачів смачними стравами. Одним з найбільш затребуваних видів обладнання є пароконвектомат, який славиться своєю функціональністю і дає змогу готувати будь-які страви, не докладаючи до цього особливих зусиль. Перша модель такого обладнання з'явилася ще 1976 року, але в нашій країні такі пристрої з'явилися не так вже й давно.
По суті, пароконвекційна піч є професійним тепловим обладнанням, яке використовує систему конвекції та пари для того, щоб приготувати різні страви. Вони прості у використанні, і при цьому споживають мінімальну кількість електроенергії, що не може не радувати. Таке обладнання може замінити до 70% іншого обладнання, яке використовується на кухнях. Якщо розглядати час приготування страв у такому обладнанні, то він на 15% менший, ніж при використанні звичайного теплового обладнання.
Усі страви, які приготовані в пароконвектоматі, зберігають усі свої корисні властивості, що є вкрай важливим. Завантаження та вивантаження страв в обладнання максимально просте, тому проблем у вас не виникне. Якщо порахувати термін окупності такого обладнання, то він становить не більше, ніж 2 роки, при тому, що саме обладнання прослужить вам не менше, ніж 10 років, не втрачаючи своєї функціональності.
Суть роботи
Суть роботи такого обладнання полягає на принципі конвекції та утворення пари. Така система дає змогу домогтися того, що страва рівномірно пропікається і не втрачає своєї соковитості. Щодо контролю температурного режиму, то він відбувається за допомогою спеціального термостата. Якщо вибирати сучасні моделі обладнання, то вони мають спеціальний ТЕН. Основною перевагою наявності такого елемента є те, що тепловідвід стає кращим на 30%.
Приготування страв у такому обладнанні відбувається за допомогою спеціальних гастроємностей, у які занурюється страва для теплової обробки. Для зручності використання обладнання є спеціальні візки. Вибираючи таке сучасне і якісне обладнання як конвекційні печі, ви можете бути впевнені в тому, що оптимізуєте робочий процес на кухні, і зможете приготувати різні страви, не докладаючи до цього особливих зусиль;