Для більшості покупців основним фактором, що впливає на вибір того чи іншого виду хлібобулочної продукції, є свіжість виробу. М'який ароматний хліб, з рум'яною хрусткою скоринкою, що ще не застиг після випікання, з одного боку, та хліб, запакований у плівку, - з іншого. Який із них виберете Ви? Звичайно ж, відповідь очевидна. Середньостатистичний покупець завжди вибере свіжоспечену продукцію.
Щоб максимально реагувати на потреби ринку хлібопечення, фахівці постійно винаходять щось нове. Одним із таких відкриттів стала технологія сповільненого вистоювання, для впровадження якої на виробництві не обійтися без спеціального обладнання - камери сповільненого вистоювання або камери ферментації.
Використання цієї технології забезпечить постійну наявність гарячої випічки в повному асортименті, знизить кількість нереалізованих залишків і запобігатиме дефіциту асортименту виробів протягом дня. Також з'являється можливість скоротити нічні зміни без шкоди для виробництва за рахунок тривалого холодного бродіння. А вже зранку пекарі можуть приступати до випічки виробів у повному обсязі. Менше, ніж за годину, на Ваших прилавках буде гаряча випічка. При цьому якість готової продукції тільки виграє, тому що внаслідок сповільненого бродіння поліпшуються органолептичні властивості хліба, зменшується крихкість м'якушки, вироби більш тривалий період залишаються свіжими.
Залежно від моделі, камери ферментації можуть підтримувати діапазон температур від -10 до +45 С. Це дає змогу забезпечити високу гнучкість технологічного процесу. Так, тістові заготовки за температури +2+4 С можуть перебувати до 72 годин, без шкоди для якості, дріжджі при цьому практично припиняють свою роботу. Для продовження технологічного процесу температуру в камері підвищують до 26-28 С на 2-3 години для остаточного вистоювання, і тістові заготовки відправляють на випічку. За температури в камері ферментації +10-12 С процес бродіння не припиняється, але відбувається дуже повільно протягом 10-20 год. У результаті Ви отримуєте тістові заготовки, готові до випікання.
Таким чином, використовуючи на своєму виробництві камери ферментації з перериванням вистоювання, Ви можете в будь-який момент заблокувати процес вистоювання залежно від запитів збуту. При цьому всі процеси програмуються і контролюються автоматично. Камери ферментації Mondial Forni (Італія), Bongard (Франція) - це найкращий вибір на шляху вдосконалення вашого виробництва. Наша компанія з радістю Вам у цьому допоможе - обрати хлібопекарське та кондитерське обладнання.