Ви купили пароконвектомат. І що далі?
Отже, після довгих роздумів, зваживши всі "за" і "проти", прорахувавши всі економічні складові, Ви стали щасливим володарем печі пароконвекційної (в народі - пароконвектомата).
З перших днів роботи цей вид обладнання стане незамінним помічником на Вашій кухні. Через короткий час Ви зовсім не зможете без нього обходитися. І ось тут хочу звернути Вашу увагу на те, що, як і будь-яке інше технологічне обладнання, пароконвектомати "вміють" ламатися. Зазвичай це відбувається в найбільш невідповідний момент. Наприклад, перед численним банкетом.
Найнебезпечніший фактор для пароконвектомата - це солі важких металів, розчинені у воді. Під час нагрівання води солі розкладаються на вуглекислий газ і нерозчинний осад, який надалі відкладається на ТЕНі, крильчатці двигуна і поверхнях робочої камери, приводячи частини обладнання в непридатність.
Але не впадайте в паніку! Несподіваних поломок, і, як наслідок, непередбачених витрат легко уникнути. Вас врятує регулярне технічне обслуговування.
Технічне обслуговування обладнання - це комплекс заходів, спрямований на запобігання поломок технологічного обладнання.
У технічне обслуговування пароконвектомата входять такі заходи, як:
1. Тестова перевірка режимів роботи;
2. Контроль герметичності системи підведення води і зливу;
3 Чищення і протягання електричних з'єднань;
4. Перевірка стану гумових ущільнень;
5. Декальцинація системи пароутворення;
6. Калібрування різних режимів приготування.
У штаті технічної служби компанії "Технології Обладнання" - тільки сертифіковані фахівці, які з легкістю впораються з будь-якою несправністю і допоможуть запобігти будь-яким збоям у роботі Вашого обладнання.
І ще кілька порад для того, щоб уникнути неприємних несподіванок:
1. Під час підключення пароконвекційної печі до системи водопостачання використовуйте фільтр-водопом'якшувач (якщо немає інших вказівок від заводу-виробника). Водопом'якшувач допоможе Вам знизити жорсткість води до необхідних заводом-виробником 1 моль/дм3.
2. Регулярно (після кожної зміни) мийте робочу камеру печі. Щоб не пошкодити внутрішні поверхні камери, у жодному разі не використовуйте абразивні речовини, дротяні мочалки та скребки. Допускається використання тільки спеціалізованих мийних засобів, призначених для харчової нержавіючої сталі.
3. Бережіть гумове ущільнення дверей. У процесі миття робочої камери видаліть з ущільнювача жир і бруд і протріть насухо м'якою тканиною.
Ставтеся з розумінням до Вашого помічника, і будьте впевнені, що він обов'язково відповість Вам взаємністю.