Останнім часом триває жорстка конкуренція між виробниками різних хлібобулочних і кондитерських виробів. Все це призводить до того, що компанії змушені використовувати у своїй роботі сучасне тістомісильне обладнання. У тому числі це дає змогу використовувати прискорені технології з виробництва найрізноманітнішого тіста. Зокрема, виготовленим за опарною і безопарною технологіями.
Підприємство ВТЦ "Імпексмаш" займається випуском тістомісильних машин ще з 2001 року. Саме тоді було поставлено на конвеєр базову модель, що стала згодом класичною, - а саме "Прима-300". Цифра моделі означає, що об'єм підкатної ємності у неї становить розрахункових 300 літрів.
Однак технології не стоять на місці, і сучасне тістомісильне обладнання постійно розвивається. На сьогодні підприємство ВТЦ "Імпексмаш" випускає вже сім різних моделей тістомісильних машин із серії "Прима". Зазначене обладнання користується великим попитом на різних підприємствах, що займаються виробництвом різних хлібобулочних виробів. Ці підприємства знаходяться в Україні, та інших країнах СНД. У тому числі багато підприємств використовують не по одній, а по дві і більше тістомісильних машин марки "Прима".
Технологічною відмінністю тістомісильних машин "Прима" є той факт, що вони не тільки дають змогу прискорити процес створення однорідної тістоподібної маси, а й значно поліпшити її якість. Зокрема, для її покращення машини використовують посилений вплив на масу тіста, що й покращує його. Крім цього, для тістомісильної машини важливо не просто створити тістову масу, а й забезпечити її стан у такий спосіб, щоб подальші технологічні процеси протікали оптимально. У кінцевому підсумку це призводить до отримання хлібобулочних виробів найвищої якості.
Тістомісильна машина "Прима-300" є двошвидкісною. Крім цього, температура в ній підвищується не різко, а плавно. Це дає змогу домогтися високої якості одержуваного тіста. На високій швидкості машина швидко створює масу з тіста, а на малій швидкості роботи дозволяють на фінальному етапі її створення. Крім цього, є можливість реверсу.
Усі елементи, що беруть участь у приготуванні тіста, виготовлені з нержавіючої сталі. А конструкція машини передбачає простий доступ до будь-яких її вузлів.