Ні для кого не стане відкриттям те, що кожен другий відвідувач ресторану або кафе, як гарнір віддає свою перевагу картоплі фрі. Зовсім не важливо, перебуваєте ви в ресторані або у звичайній їдальні, така смачна й ароматна закуска припаде до душі кожному відвідувачу. Для того, щоб мати можливість порадувати відвідувачів свого закладу смачною стравою, необхідно мати професійну фритюрницю.
Це професійний, безпечний і функціональний пристрій, який швидко стане невід'ємною частиною робочого процесу вашої кухні та дасть змогу приготувати не тільки ароматну картоплю фрі, а й багато інших страв. Крім того, маючи таке обладнання, ви зможете в рази збільшити асортимент позицій у меню вашого ресторану.
Навіщо потрібна фритюрниця?
Якщо ви ще сумніваєтеся в тому, що фритюрниця - це незамінне обладнання на будь-якій кухні, то зараз ми розповімо основні критерії, завдяки яким ви зрозумієте, що вона необхідна:
- Фритюрниця дає змогу оперативно приготувати різні страви, починаючи від звичайної картоплі фрі, аж до ароматного м'яса або риби, буквально за кілька хвилин;
- Можливість контролювати температуру. Завдяки наявності сучасних датчиків можна контролювати ступінь нагрівання олії, завдяки чому продукти не підгоратимуть і матимуть ароматну скоринку;
- Прекрасний смак. Завдяки такому методу приготування страви, ви можете бути впевнені в тому, що вона буде не тільки смачною, а й ароматною;
- Можливість експлуатувати фритюрницю в постійному режимі. Якщо на кухні вашого ресторану велика завантаженість, і вам необхідно приготувати велику кількість страв, то завдяки фритюрниці ви можете бути впевнені в тому, що ви впораєтеся з цим завданням, оскільки її можна експлуатувати безперебійно;
Який тип фритюрниці найкраще обрати для облаштування кухні ресторану?
- Газова, функціонує за допомогою нагріву пальника. Використання газу для приготування їжі - це досить бюджетний варіант, який не тільки дає змогу швидко приготувати смачну страву, а й не виділяє шкідливих речовин під час роботи;
- Варто зазначити, що такий варіант професійної фритюрниці користується найбільшою популярністю серед споживачів, оскільки вона безпечніша в експлуатації й економніша в роботі;
- Настільним і мати одну або кілька ємностей, необхідних для обсмажування продуктів. Такий варіант підходить для ресторанів або кафе з невеликою кухнею і маленькою кількістю замовлень;
- Підлоговим, який встановлюється на спеціальну підставку. Таке обладнання має великі габарити та працює повністю автономно. Воно може швидко готувати велику кількість продуктів, але при цьому потребуватиме великого простору.
Також увагу варто звернути на тип установки фритюрниці, який може бути: