Старовинний і дуже пафосний напій абсент, заборонений практично в усьому світі.
Абсент - міцний алкогольний напій, вироблений з екстракту гіркого полину. Свого часу абсент мав широку популярність серед знаменитих письменників і художників, таких як Бодлер, Ван Гог і багато інших творчо-художніх особистостей. Здавалося, що він спонукає до більш плідного творчого процесу, стимулює роботу мозку і є своєрідним "поштовхом" до створення нових шедеврів.
Цей алкогольний напій має вкрай високу міцність, яка становить приблизно 70-85 відсотків, і має властивість спричиняти галюцинації у людини. Розвинена культура вживання є практично у кожного відомого алкогольного напою, абсент не є виключенням. Тому, якщо Ви зважилися його спробувати, Вам просто необхідно знати, як правильно вживати абсент.
Способи вживання абсенту:
Сенс скрізь один, змішати одну частину абсенту з двома частинами солодкої води, а ось як це краще і ефектніше зробити, тут вже є способи.
1. Французький.
- Налити в келих одну частину абсенту.
- Поставити на краї келиха спеціальну діряву ложку.
- На цю ложку кладеться кубик цукру.
- Тепер треба вилити в келих три частини холодної води, через цукор у ложці.
- Цукор розчиниться у воді. І отриманий сироп змішається з абсентом.
2.Український.
- Зробити цукровий сироп окремо, змішавши цукор із водою.
- Розбавити абсент сиропом у потрібній пропорції (1к3).
3. Чеський (два способи).
а) - На нагріту ложку з отворами, яку тримають над келихом, кладуть шматок цукру.
- На ложку ллється напій. Виходить суміш (розталий цукор і злегка нагрітий абсент).
б) - Налити абсент через ложку з цукром.
- Підпалити цукор, що просочився спиртом, і накапати карамель, що вийшла, в абсент.
- Розбавити трьома частинами води.
Можна пити абсент у чистому вигляді, сильно охолоджений. По 30 грам.
Але не раджу, бо цукор так само нейтралізує деякі шкідливі речовини, що містяться в Абсенті.
Якщо Ви зробили все правильно, то, напій принесе Вам неповторне задоволення та незабутню насолоду. І хто знає, може і Вас відвідає муза, і Ви створите свій перший (або черговий) світовий шедевр.