Варто почати з того, що конвекційна піч - це затребуване обладнання, яке користується популярністю на будь-якій кухні ресторану. Воно необхідне для того, щоб мати можливість оперативно приготувати різні хлібобулочні та кондитерські вироби з ароматним запахом і прекрасним смаком. Завдяки тому, що продукти готуються без жиру, вони утворюють хрустку скоринку. Віддаючи свою перевагу такому обладнанню, ви зможете:
- Зменшити фінансові витрати на оплату електроенергії;
- Збільшити продуктивність робочого процесу на кухні;
- Зберегти всі корисні властивості страви під час її приготування;
Практично всі сучасні моделі конвекційних печей можна програмувати, завдяки чому вони приготують необхідні страви в автономному режимі, що є важливим. Суть роботи такого обладнання полягає в наступному:
- За допомогою спеціальної системи нагрівається повітря в печі;
- Продукти готуються завдяки циркуляції гарячого повітря, яке підтримується вентилятором;
- Ємності, в яких знаходяться продукти, необхідно розмістити на певній висоті, залежно від специфіки їхнього приготування;
Основною перевагою використання цього обладнання, яку відзначає кожен шеф-кухар, є рівномірне запікання будь-якої страви з утворенням скоринки, без підгоряння.
Що краще: електрична чи газова конвекційна піч?
Якщо говорити про електричні моделі, то вони представлені в широкому розмаїтті дизайнів і функціоналів, що дає змогу без проблем зробити свій вибір, виходячи із завантаженості кухні. Вони більш затребувані, ніж газові моделі обладнання, але при цьому споживають більшу кількість електроенергії і мають великі габарити;
Щодо газових моделей обладнання, то вони працюють від центральної системи газопостачання. Обов'язковим є їхнє встановлення професійними фахівцями, а також отримання дозволу на їхнє використання. Якщо говорити про якість приготування страв, то як електричні, так і газові конвекційні печі демонструють чудовий результат, який не має будь-якої різниці;
Обирайте сучасне, якісне та багатофункціональне обладнання для своєї кухні, і тоді ви зможете не тільки оптимізувати робочий процес, а й тішити своїх відвідувачів смачними й ароматними стравами. Щодо вартості такого обладнання, то вона залежатиме від обраної моделі та її функціональності;