Багато людей люблять молочні коктейлі і намагаються зробити їх самостійно, і купують різне обладнання, щоб не переплачувати зайві фінансові кошти. Але, у багатьох не виходить домогтися такої пишної і пінистої консистенції, яка насичена киснем. Багато хто одразу ж думає про те, що це пов'язано з тим, що вони купили неякісний міксер, і саме тому в них не виходить приготування смачного молочного коктейлю. Але, чи справді вся справа в цьому?
Для того, щоб підтвердити або спростувати цю теорію, було взято кілька різних моделей міксерів, кожен з яких має свої переваги й особливості, і експериментальним методом було приготовано молочні коктейлі. також було взято різні типи молока, і в підсумку було отримано різні результати приготованого коктейлю;
Найсмачніший коктейль виходить із молока, яке має жирність у 3,2% і температуру в 0 градусів. Далі, взяли морозиво з різними смаками, завдяки якому отримали в'язкий пінистий коктейль. На завершення експерименту вийшов результат, який свідчить про те, що що жирнішим буде молоко чи морозиво, то смачнішим та пишнішим буде молочний коктейль, який обов'язково сподобається кожному споживачеві.
До речі, якщо говорити про стандартне класичне жирне морозиво, то воно не збивається, незалежно від того, який міксер ви купите. Якщо говорити точніше, то воно ніби збивається, але водночас практично не збільшується, а замість того, щоб насититися киснем, на загальній масі коктейлю утворюються тільки бульбашки. Природно, такий коктейль неможливо назвати якісним, тому що в чаші міститься звичайна рідина, яка не має насичення киснем.
Підбиваючи підсумки
Як висновок, хочеться сказати, що не так важлива модель обладнання, як підбір правильних інгредієнтів, адже якщо підібрати молоко з відповідною жирністю, яке перебуває в оптимальному температурному режимі, то незалежно від того, яке обладнання ви будете використовувати, можна бути впевненим у тому, що ви отримаєте якісний і смачний ароматний молочний коктейль, який вас обов'язково порадує. Тому уважно підходьте до вибору продуктів для приготування молочних коктейлів, і незалежно від того, яким блендером або міксером ви будете збивати молоко, ви можете бути впевнені в тому, що отримаєте смачний і якісний напій.