Продовжуючи тему літніх напоїв, не можна пройти повз загадкового "смузі". Саме по собі слово "смузі" має англійське коріння і позначає щось ніжне, однорідне, м'яке (smoothie). У суспільстві будь-якої країни є люди, які постійно дбають про своє здоров'я, дотримуються правильного харчування та крокують у ногу з новітніми тенденціями розвитку кулінарії. Тому серед наших співвітчизників дедалі частіше трапляються любителі цієї страви. На Заході, своєю чергою, вже кілька десятиліть існує низка закладів, які пропонують смузі як напій і їжу одночасно. По суті своїй, смузі - це свіжовичавлені соки з м'якоттю. Саме наявність клітковини, м'якоті відрізняє смузі від фрешу і робить його більш корисним.
Смузі - це справжня вітамінна бомба, що дає моментальний заряд енергії. Існує негласне правило вживати смузі в першій половині дня, бо для вечора та ночі це важкий напій. Однією з найголовніших переваг цього напою є простота приготування. Для цього вам знадобиться тільки блендер і фрукти з овочами. Під час змішування інгредієнтів краще дотримуватися співвідношення 50/50: продукт зі щільнішою структурою з одного боку та соковитіші, м'якші овочі чи фрукти - з іншого боку. Що потужніший блендер, то більше варіантів приготування напоїв, адже можна додавати не тільки м'які продукти, а й горіхи або лід. Якщо смузі виходить густим і тягучим, його можна розбавити молоком, йогуртом, морозивом або льодом - залежно від Ваших смаків і вподобань.
Овочеві смузі теж виходять дуже смачними як самі по собі, так і в поєднанні з фруктами, травами, спеціями. Овочеві смузі зазвичай не солять, корисніше додати мелену суху морську капусту і прянощі, які збагатять страву йодом і додадуть їй солоного смаку. Овочеві смузі готують із томатів, моркви, буряка, авокадо, огірків, гарбуза, болгарського перцю, капусти, з додаванням петрушки, базиліка, кінзи, селери, шпинату, а також усіляких прянощів і трав. Слід зауважити, що смузі посідають важливе місце в дієтичному, лікувально-профілактичному та спортивному харчуванні. Просто треба знати і враховувати властивості продуктів, з яких ви готуєте смузі. Це дасть змогу дати органзму саме те, що йому необхідно тут і зараз. Природа дає нам усе, щоб ми були здоровими та щасливими, тільки треба вміти використовувати ці дари.
Компанія "Європейські Технології Обладнання" має широкий модельний ряд блендерів виробництва REMIDAG, LA FELSINEA, Fimar (Італія), Altezoro (Китай), які стануть незамінними помічниками на вашій кухні.