Не дивлячись на складну назву, ротаційна піч для випікання хліба являє собою простий, зрозумілий і незамінний пристрій. Завдяки його конструкції, обладнання для випікання рівномірно готує хлібобулочну продукцію за допомогою обробки гарячим повітрям. Однак хлібопічки мають також масу особливостей, про які важливо знати.
Головні особливості
Професійна ротаційна піч для випікання хліба, має два види камер - з чотирма кутами або з вісьмома. Перший тип дуже простий в експлуатації, тоді як другий, завдяки своїй унікальній конструкції, дає змогу випікати більш якісні хлібобулочні вироби. На ціні це також позначається - перший тип коштує дешевше.
Що стосується габаритів, то така ротаційна піч для випічки хліба може мати найрізноманітніші розміри. Під час вибору найкраще покладатися не на розміри камери духовки, а на те, який візок найкраще поміщається. Хоча найчастіше виробники таких хлібопічок вказують, які візки і скільки деко може вміститися всередині.
Облицювання та теплоізоляція
Щоб після купівлі ротаційна піч для випікання хліба не розчарувала, слід визначитися з матеріалом виготовлення. Найоптимальнішим є нержавіюча сталь, однак, слід розуміти, що не вся ротаційна піч для випічки хліба виконана з неї. Цей матеріал зазвичай розташовується попереду. Ззаду конструкція печі, швидше за все, буде покрита спеціальною фарбою.
Під час вибору професійної печі слід враховувати безліч чинників, таких як вологість, температуру повітря і навіть акуратність персоналу. Не слід також нехтувати теплоізоляцією, особливо якщо в цеху некомфортне опалення. Постійний догрів печі за поганого опалення не обіцяє жодної економії. Тому ротаційна піч для випікання хліба не повинна бути тонкостінною в таких умовах.
Потужність
Будь-яка ротаційна піч для випічки хліба споживає велику кількість електроенергії. Що більше додаткових опцій та обладнання, наприклад, парогенератора, що більші розміри печі, то показник споживання стоятиме вищим. У вітчизняних печах через недосконалість використовуваних механізмів і конструкції, потужніша піч означатиме витрати, хоча б тому, що прогрів здійснюється довше. У зарубіжних аналогах схожої потужності, як правило, через більш швидке прогрівання витрати окупаються, а не призводять до збитків.
Організувати доставку ротаційної печі для випічки хліба та іншого професійного обладнання для бізнесу у сфері громадського харчування можна також і в: Чернігів, Івано-Франківськ, Одеса, Харків, Львів, Ужгород, Дніпро