Гастрономи, кафетерії та ресторани, їхня злагоджена робота просто неможлива без одного, дуже важливого пристрою - професійного промислового слайсера. Промислові слайсери використовують для нарізки таких продуктів, як сир, риба, м'ясо, ковбаса, хлібобулочні вироби та багато іншого, на шматки регульованої товщини до 16 мм.
Принцип роботи слайсера дуже простий: продукт кладуть на спеціальну каретку і рухають назустріч дисковому ножу. Після того як від продукту відрізають шматок, каретку повертають на вихідну позицію і знову повторюють ті самі дії.
Крім універсальних слайсерів, існують моделі, створені для нарізання конкретного продукту. Так, наприклад, слайсер для нарізання хліба має зубчастий ніж, а ніж для нарізання сиру покритий тефлоном.
Саме тому, що робота вищезгаданих закладів так сильно залежить від слайсера, слід купити найбільш підходящий варіант серед усіх можливих. Дотримуючись простих підказок, Ви зможете вибрати слайсер, який повністю задовольнить потреби вашої кухні.
Підказки:
- Насамперед потрібно визначити, для нарізування яких саме продуктів Ви плануєте використовувати придбаний Вами слайсер. Від цього залежить модель, довговічність і надійність слайсера.
- Огляньте ніж. Від його діаметра, який зазвичай коливається в межах від 220 мм до 375 мм, залежить розмір продуктів, які можуть бути нарізані. Найпопулярнішими в закладах громадського харчування є слайсери з діаметром ножа 275-300 мм. Такі моделі найбільш універсальні. Вибирайте слайсери з ножами, зробленими з хірургічної, анодованої або загартованої сталі. Якщо Ви плануєте нарізати заморожені продукти, слід встановити спеціальний зубчастий ніж. Це полегшить процес нарізування і продовжить життя Вашому слайсеру.
- Визначте коректну потужність мотора. Зазвичай, промислові слайсери мають мотор потужністю 0.2 або 0.5 кВт. Чим більша потужність, тим вища продуктивність. Слайсер потужністю 0.2 кВт відмінно підійде для нарізування ковбаси, шинки, м'ясних рулетів, овочів тощо. Для нарізування більших за розмірами продуктів потрібен потужніший професійний слайсер.
- Поцікавтеся додатковими функціями, які має той чи інший слайсер. Наприклад, деякі слайсери мають висувну каретку, для розміщення великих шматків продуктів, а в деяких моделях каретка може нахилятися під різними кутами, для збільшення можливостей нарізки. Також більшість слайсерів мають точило, яке вбудоване в корпус або кріпиться туди за потреби.
Переконайтеся, що професійний слайсер вписується у Ваш бюджет.