Якщо заглибитися в історію появи м'ясорубок то вона бере свій початок ще в середині 19 століття. До того як вона з'явилася для того щоб перемелювати м'ясо люди використовували деякі ножі, які тільки віддалено нагадували сучасні прилади, що дають нам змогу без особливих зусиль подрібнити м'ясо. Коли з'явилися м'ясорубки процес обробки м'яса значно спростився так всього за кілька хвилин ви можете обробити велику кількість м'яса, не докладаючи до цього ніяких зусиль. Є як професійні, так і побутові моделі м'ясорубок, які відрізняються своєю потужністю і продуктивністю, тому кожен зможе вибрати саме те, що йому потрібно.
Детальніше про м'ясорубки
Перше, що хочеться сказати, так це про професійні м'ясорубки, які використовуються для облаштування місць громадського харчування та кухонь ресторанів. Основна їхня відмінність від побутових приладів полягає в тому що вони можуть обробляти велику кількість м'яса за короткий період часу. Для тих місць, у яких велика кількість замовлень, є виробничі м'ясорубки, які найчастіше використовуються тільки на м'ясокомбінатах, так як вони є найпотужнішими. Вони можуть подрібнювати м'ясо будь-якої щільності буквально за кілька хвилин. Якщо розглядати професійні м'ясорубки, то їх корпус повинен бути повністю виготовлений з якісної нержавіючої сталі, що дозволить захистити їх від механічних пошкоджень.
Двигун повинен обов'язково мати систему від перегріву щоб захистити його у разі великої кількості обробки м'яса. Відтак при виборі моделі обладнання потрібно звертати увагу на систему вентиляції, яка і забезпечує охолодження двигуна. Тож обираючи якісне обладнання ви зможете оптимізувати свій процес, як на маленькій, так і на великій кухні.
Якісний захист
Замість пробок, які використовуються в місцях громадського харчування, є якісний захист від попадання вологості, що є важливим. Практично всі моделі професійного обладнання мають горло яка необхідна для того щоб завантажувати м'ясо. Воно виготовлено так що завантаження м'яса не доставляє ніяких складнощів і не займає багато часу. Та воронка, яка знаходиться від початку горло та зона, яка м'ясо подрібнюється, надійна, захищена від попадання вологості та може бути блокована. Звертаючи увагу на цей важливий критерій, ви можете бути впевнені в тому, що робота з обраним вами обладнанням буде безпечною та якісною.