Для сервірування столу в ресторані зазвичай використовують столове скло, столові прилади, текстиль і, звісно ж, порцеляну, у ресторані найкраще використовувати професійну порцеляну.
Зазвичай для стандартного сервірування застосовують такі порцелянові вироби:
- тарілки плоскі, діаметр 18 см (пиріжкові тарілки) - для всіх видів хлібобулочних виробів, за етикетом належить кожній людині за столом;
- тарілки, діаметр 20 см (закусочні) - для всіх видів закусок, а також підійдуть для деяких десертів;
- глибокі тарілки (супові), діаметр 23-25 см - подають зазвичай для всіх перших страв;
- також перші страви, бульйони, пюреподібні супи подають у бульйонних чашах (бульйонниці), зазвичай ємність становить 250-300 см3, під час подачі страв у бульйонницях також необхідно використовувати підставну тарілку, для цього підійде закусочна тарілка;
- плоскі тарілки, діаметр 23-27 см (основні тарілки) - для всіх других страв. Ці тарілки також використовують як підставні тарілки під глибокі супові тарілки, а на урочистих банкетах і прийомах цю ж тарілку також ставлять під закусочну тарілку.
Для десерту цілком можна подати закусочні тарілки, а також креманки - найчастіше використовують скляні, бувають і металеві. Креманки з різними десертами перед подачею до столу необхідно подавати на підставній тарілці - пиріжковій (плоска тарілка, діаметр 18 см).
Також гарячі другі страви можна подавати в порційних сковорідках, кокотницях і на гарячих каменях, особливо якщо інтер'єр ресторану або бенкетного залу сприяє такій подачі.
Усі ці види тарілок представлено в асортименті нашої компанії, професійна порцеляна виробництва Китаю, Польщі (ТМ Lubiana) та Англії (ТМ Wilmax) відмінно підійдуть для сервірування столів вашого ресторану.