На сьогоднішній день питання про вибір такого обладнання як пароконвектомат досить актуальне для власників багатьох місць громадського харчування. Затребуваність цього обладнання пов'язана з тим, що воно може виконувати велику кількість функцій, наприклад, смаження, варіння, випікання і приготування продуктів на пару. Для того, щоб не помилитися з вибором і віддати свою перевагу якісному обладнанню, необхідно брати до уваги такі фактори як:
- Технологію, яка використовується для утворення пари;
- Система управління та її тип;
- Місткість обладнання;
Природно, що всі ці показники впливатимуть на вартість обладнання, але варто пам'ятати про те, що таке обладнання швидко себе окупає, тому головним завданням є правильний його вибір.
Які системи управління може мати обладнання?
Ви можете віддати свою перевагу пароконвектомату, який має таку систему управління як:
- Базова механічна, яка являє собою заміну режимів, а також їх регулювання, яке здійснюється вручну за допомогою повороту спеціальної ручки;
- Електромеханічна, яка відображає стан усіх програм і робочі режими на спеціальній панелі за допомогою світлодіодів, що є досить зручним. Перемикання і регулювання режимів здійснюються механічним шляхом;
- Електронна. Така система використовує сенсорні кнопки для того, щоб мати можливість керувати пристроєм. Таке обладнання може запам'ятовувати та самостійно здійснювати велику кількість різноманітних програм з приготування страв, а також виводить усі процеси на робочий екран;
Місткість пристрою
Обладнання, яке може вмістити до 6-ти гастроємностей, прийнято вважати маленьким. Таке обладнання буде доречно використовувати на невеликих кухнях кафе, які мають невелике завантаження. Якщо розглядати середні за місткістю пристрої, то вони розраховані від 6-ти до 12-ти гастроємностей, що забезпечує їх практичне використання навіть на великих кухнях великих ресторанів. Найбільшими вважаються пристрої, які можуть вмістити до 20-ти гастроємностей. Завдяки широкій різноманітності, ви без проблем зможете вибрати саме те, що вам потрібно.