Ось що значить сини мистецтва! А точніше сказати сім'я мистецтва. Тому що для сім'ї Сорбілло робити піцу - покликання, яке у них в крові. "Усе почалося 1935 року з дідуся Луїджі", - розповідає сьогодні Антоніо Сорбілло, - "це він став родоначальником нашої великої (у всіх сенсах) неаполітанської сім'ї піцайоло". І справді, адже він залишив по собі 21 сина, кожен з яких пішов по його стопах і обрав шлях продовжувача сімейних традицій.
"Щойно ми досягали робітничого віку, нас одразу ж відправляли на роботу в найближчі піцерії, щоб ми навчалися професії піццайоло", - запевняє онук, розповідаючи про те, як з регіону Кампанья сім'я розповзлася по всьому півострову, влаштувавшись не лише у Венеції або Тревізо, а й навіть дісталася до Франкфурта. Знання про професію йому передав його батько, який "з раннього дитинства на свята і канікули брав мене з собою в піцерію і змушував одягати форму з великим фартухом і беретом (чепчиком). Спочатку це сприймалося мною як гра, але з часом це стало моєю постійною роботою".
Філософія
Через 3 роки Антоніо зі своїм двоюрідним братом Джіджі вирішили об'єднатися і відновити роботу місцевої піцерії. Вона знаходилася поруч з тим місцем, де в 30-х роках XIX століття на вулиці Трибуналі, в самому центрі Неаполя, їхній дідусь відкрив ту саму піцерію, яка поклала початок сімейній справі. "Спочатку", - пояснює Антоніо, - "в цій будівлі був корчма для студентів, і нам з братом сподобалася ідея відкрити її заново і дати їй друге життя". На вивісці біля входу написано: "Старовинна Піцерія Сорбілло від Антоніо і Джіджі Сорбілло в Неаполі з 1935 року. Якість і традиції". Цей напис чітко відображає кредо двох братів, як підкреслює Антоніо, який говорить про "збереження традицій замішування тіста, приготування томатних соусів і довгу 12-годинну закваску, без використання будь-яких добавок. Тільки натуральні інгредієнти та спеції". Ось так із печі цього закладу, чий секрет криється у використанні тільки найкращої деревини, виходять піци на будь-який смак і колір. Від класичної "Марінара" (3 євро) до більш вправних із чіголі та рікоттою або із солодким перцем, сальсіччею та вершками. Або піца за 8 євро, зі справжнім сиром моццарелла і свіжим помідором, посипана пармезаном і руколою. Також цього літа у них в меню з'явилася "Піца Інтеграле". "У нас вийшов цікавий збіг", - зізнається Антоніо. "Ми розробляли рецепт цієї піци для дівчат, які в літній період думають про свою фігуру, але на наш подив вона сподобалася всім відвідувачам. Наш рецепт ідеальної піци, це витримані традиції, приправлені фантазією, професіоналізмом і любов'ю".