Піца... Як багато в цьому слові. Це і традиційний смак та аромат Італії, і тихі сімейні вечори за круглим столом, і веселі дружні компанії, і спосіб реалізації своїх творчих та кулінарних фантазій. Справжня італійська піца на тоненькому тісті зтоматним соусом, приготованим власноруч, із простою і водночас вишуканою начинкою - не залишить байдужим навіть найвибагливіших гурманів. Однією із запорук якісного приготування піци є "правильна" піч. Особливо вибаглива в цьому італійська піца, де тісто повинно бути тоненьким, хрустким і ніжним одночасно. Це досягається випіканням при температурі близько 400°С буквально кілька хвилин. Якщо тоненьку піцу випікати довше, ніж треба, при нижчій температурі, то в підсумку вийде не італійська піца, а справжній сухарик із начинкою. На жаль, такий подвиг, як розігрів і робота за температури 400°С, підвладний далеко не кожній моделі печі для піци, а тим паче духовки. Тому, якщо Ви хочете здивувати своїх клієнтів дійсно справжньою піцою, Вам необхідна спеціалізована піч для випічки.
Лідером виробництва печей для піци є італійська компанія Pizza Group
Розглянемо одну з них - піч для піци Baby 3T. Незважаючи на назву, ця "крихітка" забезпечить Вас широким асортиментом піци, бо має дві камери випічки з внутрішніми розмірами 600х500х120 мм і місткістю - по дві піци діаметром 25 см. Наявність вогнетривкого каменю на дні забезпечує дотримання класичної технології приготування справжньої італійської піци. Кожна камера оснащена верхніми та нижніми ТЕНами та має незалежне регулювання температури до 450 С. Панель управління - електромеханічна. Передня панель печі виконана з нержавіючої сталі, корпус - з фарбованої сталі. Споживана потужність 7 кВ, підключення 380 В. Ця піч втілює в собі сучасний дизайн, високу європейську якість, надійність і довговічність у роботі. Дану модель печі, а також безліч інших варіантів Ви можете розглянути і придбати в нашій компанії.
Рецепт тіста для тоненької італійської піци.
Нам знадобиться
- 250 мл води:
- 500г борошна
- пакетик сухих дріжджів
- 0,5 ч.л. цукру
- сіль на кінчику ложки
Починаємо готувати:
Для приготування тіста необхідно перемішати всі сухі компоненти, зробити заглиблення і, поступово вливаючи воду, замісити тісто. Тісто має бути добре вимішаним і еластичним. Після замісу дайте тісту "відпочити" 15-20 хв. Це поліпшить його властивості та смакові якості. Далі слідує етап розкочування пласта тіста, він має бути досить тонким, оскільки саме тонкий корж відрізняє італійську піцу від усіх інших сортів.
Як соус можна, звісно ж, використовувати готові соуси або кетчуп із додаванням трав прованс, але найсмачнішим буде свіжоприготований соус зі свіжих або консервованих помідорів, уварених із додаванням за смаком спецій і оливкової олії.
Для начинки можна використовувати всілякі продукти, м'ясо, рибу та рибопродукти, шинку, оливки, гриби, солодкий перець, комбінуючи їх.