Перед тим, як перейти до обговорення п'яти причин купівлі пароконвектомата, необхідно розібратися з питанням про те, а що це взагалі таке, і для чого він потрібен. Популярність цього пристрою зумовлена функціями, які він забезпечує. Грубо кажучи, в пароконвектоматі об'єдналися можливості пароварки і жарочної шафи. На професійних кухнях у закладах громадського харчування зазначений апарат замінює близько 50% усього іншого обладнання. Тому таким чином можна заощадити як гроші, так і місце для встановлення іншого обладнання.
Отже, чому ж має сенс купити пароконвектомат для професійної кухні. Основні п'ять причин:
- Пароконвектомат дає змогу одночасно готувати кілька страв одночасно. Причому це може бути найрізноманітніша їжа. Наприклад, рибні страви, м'ясні страви, борошняні вироби. При цьому вони перебувають практично на одному рівні, через що не заважають одна одній і не вбирають у себе запах іншої їжі. Одночасне приготування кількох страв дає змогу заощадити час, що особливо критично для кухонь у громадських закладах масового харчування (ресторани, їдальні, піцерії).
- Пароконвектомат забезпечує рівномірне приготування всіх страв. Це забезпечується рівномірною конвекцією гарячого повітря і пари всередині зазначеного апарату. Крім цього, такий підхід дає змогу виготовити страви з максимальними смаковими якостями.
- Збереження не тільки оригінального смаку будь-якої їжі, що готується, а й збереження в ній вітамінів і різних корисних мікроелементів. У тому числі, рідини. Більшість сучасних пароконвектоматів дають змогу не використовувати в процесі приготування їжі сіль і жири. Це особливо актуально для людей, які страждають на відповідні захворювання травної системи.
- Також пароконвектомат дає змогу мінімізувати людські зусилля в процесі приготування страв у ньому. Це досягається високим рівнем автоматизації зазначеного обладнання. Багато співробітників кухонь називають пароконвектомат своєрідним автоматичним шеф-кухарем.
- Остання причина купівлі пароконвектомата полягає в його можливості економити багато ресурсів. Зокрема, продукти харчування (напівфабрикати), електрику та інші енергоносії, час, оскільки апарат швидко виходить на робочий режим, а також виробничі площі на кухні.