Для декого еталоном і кумиром смаку стала піца "Моццарелла". Свіжа, ароматна, справжня, виключно з молока буйволиці. І її шанувальники - брати Матроне, уродженці Кампанії, настільки закохані в цей кисломолочний продукт, що зробили його своїм покликанням. У травні 2006 року відкрили ресторан-піцерію, яка готує піцу, рецептура якої базується на цьому винятковому унікальному за смаком сирі. І таким чином, на одній тихій вуличці на околиці Мілана, з'явилася "Ла Фермата" ("La Fermata"), або, як її ще називають, "піца і капризи". Специфічний трактир у стилі модерн, простий і елегантний. Затишне приміщення, яке може вмістити до 120 персон, з великими столами, теплою атмосферою, що створюється тепло-жовтими і тепло-червоними кольорами стін і вишуканими картинами. Привітний і люб'язний персонал, відмінне і швидке обслуговування і можливість поговорити з власниками.
Симфонія смаків
Якість пропонованої братами Матроні продукції, нічим не гірша за загальну атмосферу закладу. "La Fermata" пропонує традиційні страви партенопейської республіки і страви місцевої "бідної" кухні, чиї рецептури засновані на добірних місцевих сезонних продуктах, що робить піцу легкою, смачною і не шкідливою для здоров'я. Щоправда, деякі місцеві рецепти були акуратно підкориговані шеф-кухарем, ретельно стежачи за тим, щоб не спотворити смак кінцевого продукту, а лише додати йому трохи креативності. Також особливу увагу приділяють естетичному аспекту страв, не вдаючись у крайнощі, так би мовити. Порції в цьому закладі і не надто маленькі, і не надмірно великі. Загалом, ідеальне співвідношення, яке радує і око, і шлунок. Усе це доповнюється чудовим персоналом, якого з турботою підібрали власники закладу, і більш ніж низькими цінами (складно витратити понад 50 євро на смачну комплексну вечерю).
Аромат і натуральність
Головне, що приваблює людей у "La Fermata" - це піца! Приготована з любов'ю в дров'яній печі двома досвідченими піцайоло, вона є ідеальним союзом між ароматним, м'яким, смачним, легким, не гумовим тістом і "моццарелою з молока буйволиці", яка вже по праву вважається королевою цього закладу. Її унікальний смак підкреслюється ще більше, коли її подають зі свіжими сезонними овочами, за всіма правилами неаполітанських традицій.