Рецепт 1
На 10 кг продукту.
- Борошно - вищий сорт - 5780 гр,
- Маргарин - 3469 гр,
- Пудра цукрова - 1502 гр,
- Яйце - 404 гр,
- Цукор пісок на оздоблення - 289 гр,
- Пюре абрикосове або яблучне - 290 гр.
Збивати маргарин (t = 20°C) і цукрову пудру 13-18 хвилин до отримання пишної однорідної маси. Поступово додати 1 літр води з розведеним у ній розпушувачем. Потім додати яйце або меланж. На середніх обертах міксера додається борошно і перемішується 2-3 хвилини до отримання однорідної маси. Поверхню відсадженої заготовки змастити меланжем, посипати цукром або мигдалем. Відсаджені вироби випікають за температури 200-215 C* 10-15 хвилин. Усі вироби охолоджують на аркушах до повного затвердіння.
Рецепт 2
- Цукрова пудра - 5 кг,
- Маргарин - 5,6 кг,
- Яйце - 1,1 кг,
- Пекарський порошок - 100 гр,
- Сухе молоко - 100 гр,
- Вода - 0,5 л,
- Борошно - 10 кг,
- Сода - 60 гр,
- Амоній - 20 гр.
Збивати маргарин (t = 20°C) і цукрову пудру 13-18 хвилин до отримання пишної однорідної маси. Поступово додати 200 гр води і 100 гр пекарського порошку, розведеного в ній. Потім додати яйце або меланж. Сухе молоко розвести в 300 гр води і додати в отриману масу. Додати соду й амоній. На середніх обертах міксера додається борошно і перемішується 2-3 хвилини до отримання однорідної маси. Відсаджені вироби випікають при температурі 200-215 °C* 10-15 хвилин. Усі вироби охолоджують на аркушах до повного затвердіння.
*температура і час випікання підбирається дослідним шляхом залежно від печі.