Ароматний, смачний пиріг зі свіжими ягодами, що може бути смачнішим і приємнішим у спекотну літню пору? Спекти такий пиріг можна з вишнею, малиною, полуницею, смородиною та іншими ягодами, які тішать нас у літню пору. Приготувати ягідний десерт дуже просто і він має низку переваг перед жирними кремовими тортами. Для приготування пирога підійде практично будь-які види тіста - здобне дріжджове, листкове, бісквітне, пісочне тісто. Він може бути відкритим або закритим, прикрашений сіткою або фігурками. Ягідний пиріг - це привід втілити ваші кулінарні та творчі фантазії в життя. Також приготування пирога може стати сімейною традицією і яскравою розвагою для дітей. Ягідний десерт не тільки красивий, яскравий, смачний, а й корисний. Такі пироги легко засвоюються і дають організму необхідні вітаміни та мікроелементи. Лідери серед корисних ягідних пирогів - із червоною, чорною смородиною, чорницею, лохиною, журавлиною.
Безумовно, ягоди мають бути чистими, перебраними, з видаленими хвостиками. Краще після промивання дати їм висохнути, щоб позбутися зайвої вологи, яка потім може перейти в тісто.
Тісто для ягідного пирога можна приготувати власноруч, але якщо у вас катастрофічно не вистачає часу, а десерт потрібен "ой як швидко", то на виручку прийде готове листкове тісто. Його можна використовувати для приготування солоних або солодких страв. Для приготування десерту листкове тісто попередньо розморозити, розкачати за формою дека, сформувати бортики, залишивши четверту частину тіста для прикраси. На пласт тіста викласти суміш ягід із цукром. При цьому можна використовувати кілька видів ягід. Сік із ягід попередньо злити, також можна додати крохмаль, як сполучну ланку, щоб начинка вийшла більш однорідною. З тіста для прикраси вирізати смужки і прикрасити ними пиріг зверху у вигляді сітки, змастити яйцем і посипати цукром за бажанням. Випікати ці ласощі слід у попередньо прогрітій духовці впродовж 20-30 хв за температури 180-200 С. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою і можна приступати до чаювання. Розглянемо також рецепт пісочного пирога, для його приготування знадобиться мінімум продуктів і часу:
- ягоди - 500 гр.
- цукор - одна склянка
- маргарин - 200 гр.
- 1 яйце+1 жовток
- борошно - 2 склянки
- цукор ванільний
Замішуємо тісто для нашого пирога з ягодами. Розбиваємо одне яйце та один жовток. Додаємо півсклянки цукру і ванільний цукор, усе перемішуємо, додаємо маргарин. Щоб було простіше, маргарин краще попередньо підігріти, щоб він став м'яким. Усе добре вимішуємо.
До отриманої маси поступово додаємо борошно і замішуємо туге тісто. Ставимо в холодильник на 20-30 хвилин. Тісто готове. Далі алгоритм приготування пирога такий самий, як і з листковим тістом. Викладаємо ягоду з цукром, що залишився, на підкладку з тіста, сік заздалегідь необхідно злити, щоб він не витікав під час випікання. Із тіста, що залишилося, робимо решітку. Випікаємо наш пиріг у розігрітій до 180 градусів духовій печі протягом 30 хвилин. Щойно тісто зарум'янилося, дістаємо. Апетитний пиріг готовий!
Усе необхідне обладнання для приготування пирогів у домашніх і промислових умовах Ви можете придбати у нас, у компанії "Європейські Технології Обладнання". У нашому каталозі ви також знайдете обладнання для ресторанів.