Пароконвектомат являє собою універсальне обладнання для кухні, яке здатне поєднати в собі всі види термічної обробки їжі, що готується. Уперше світ побачив таке обладнання понад 40 років тому, коли його винайшли німецькі інженери і представили широкій публіці. З кожним роком набір функцій, виробники і всі моделі змінювалися, роблячи вибір такого термічного обладнання складнішим з кожним разом.
Підходимо до вибору ґрунтовно
Щоб зробити правильний вибір, потрібно зробити невеликий аналіз характеристик, якими володіє будь-який пароконвектомат. До них належать ці "три кити вибору":
- спосіб пароутворення;
- управління;
- місткість.
Звичайно ж, усі ці характеристики безпосередньо впливають на вартість обладнання. Будь-який пароконвектомат окуповується досить швидко, але, за умови, що він обраний правильно.
Спосіб утворення пари
Існує всього лише два способи, за якими "виробляє" пар - бойлерний та інжекторний. В інжекторному обладнанні утворення пари відбувається в камері, тоді як у бойлерному типі - поза нею, і подається за допомогою спеціального клапана. На відміну від першого типу, бойлерний варіант дає змогу підтримувати постійну і стабільну температуру всередині обладнання. Його вартість вища.
Управління
Сьогодні присутні тільки три типи управління, яким може похвалитися будь-який професійний пароконвектомат. А саме:
- ручний (механічний);
- напівавтоматичний;
- автоматичний.
Механічний або ручний тип управління в пароконвектоматі передбачає мінімальний набір функцій. Прості у використанні, і порівняно з іншими типами управління коштують набагато дешевше. Щоб дотримуватися точних даних рецептури, ідеально підійде напівавтоматичний або автоматичний пароконвектомат.
За місткістю
Як говорилося вище - місткість це один з головних чинників в обладнанні. Якщо заклад не вирізняється великим розмахом, переважно на 30 або 50 місць, то обладнання місткістю до 6 стандартних гастроємностей чудово підійде.
Пароконвектомати місткістю від семи до дванадцяти гастроємностей призначені для використання в кафе від 60 до 80 місць. А ось для виробничих фабрик, харчових комбінатів і ресторанів від 250 місць, допоможуть впоратися пароконвектомати місткістю до 20 гастроємностей. Вартість таких апаратів незрівнянно вища, ніж у всіх перерахованих вище.
Організувати доставку пароконвектомата та іншого професійного обладнання для бізнесу в сфері громадського харчування можна також і в: Дніпро, Харків, Львів, Рівне, Тернопіль, Одеса