Жоден заклад громадського харчування не зможе обійтися без професійного обладнання для приготування їжі. Так і у випадку з пароконвектоматом і конвекційною піччю. Перш ніж вибрати щось певне, доводиться вивчати масу нюансів і зважувати всі "за" і "проти".
Тонкощі роботи з конвекційною піччю
Традиційна конвекційна піч призначена для випікання різних хлібобулочних, а також кондитерських виробів. За допомогою такого обладнання можна приготувати швидко і у великій кількості всілякі бургери, булочки, піцу і навіть круасани. Ряд моделей, якими представлена професійна конвекційна піч, дуже широкий і різноманітний. Ці моделі легко відрізнити за характеристиками, серед яких важливу роль відіграє потужність і продуктивність. Ними можна укомплектувати не тільки великий ресторан, а й маленькі їдальні або кафе.
Завдяки сучасній конструкції, професійна конвекційна піч може використовуватися не тільки як обладнання для випікання, а й для розігрівання замороженої або охолодженої їжі, а також напівфабрикатів.
Працюючи з пароконвектоматом
Пароконвекційна піч, або просто пароконвектомат, це чудова альтернатива конвекційній печі. Це обладнання дає змогу використовувати пар у 70% випадках приготування їжі. Існує два варіанти подачі пари, яким може володіти пароконвектомат. До них належить бойлерна конструкція та інжекторна.
Обидва варіанти відрізняються за продуктивністю, потужністю і вартістю, і мають такі переваги, серед яких:
- економічність;
- збереження корисних властивостей їжі після приготування;
- можливість готувати їжу без олії;
- зменшені трудовитрати;
- велика продуктивність.
На відміну від конвекційної печі, пароконвектомат може бути повністю автоматизованим. Звісно ж, таке обладнання коштує набагато дорожче за звичайне, але воно повністю виправдовує себе і окупається досить швидко.
Підсумок
Самі по собі, конвекційна піч і пароконветомат дуже хороші. Однак щоб домогтися вражаючих результатів, найкраще використовувати обидва обладнання на одній кухні. Адже існує безліч операцій, з якими окремо не впорається жодне з перерахованих вище обладнань. За наявності конвекційної печі та пароконвектомата ви зможете забезпечити стравам, що готуються, небувалий рівень виконання.