На кухні будь-якого ресторану або місця громадського харчування завжди існує велика кількість замовлень, які необхідно виконувати так, щоб страва не втрачала свою якість. Дуже часто гості замовляють велику кількість нарізок, наприклад ковбасу або фрукти, яку необхідно зробити якісно і швидко. Для того щоб заощадити людські ресурси і мати можливість швидко порадувати гостя красивою нарізкою, на кожній кухні прийнято використовувати професійний слайсер, який дозволить нарізати продукти харчування ідеальними шматочками за мінімальний період часу.
Різновиди слайсерів
Ручні, які являють собою абсолютно механічний апарат, який можна використовувати як у домашніх умовах, так і застосовувати на кухнях невеликих місць громадського харчування, в яких є невелика кількість замовлень;
Напівавтоматичні, які є обладнанням, у яких дисковий ніж обертається за допомогою роботи електродвигуна, але водночас каретку з продуктам потрібно самостійно пересувати. Такі моделі слайсерів найчастіше використовують у різних кафе, супермаркетах і ресторанах;
Автоматичні, які являють собою обладнання, всі процеси в якому відбуваються без втручання людини в автоматичному режимі. Подача в такому слайсері може бути як ручною, так і автоматичною. Зазвичай такі моделі обладнання обирають для тих місць, де є безперебійна кількість замовлень із нарізкою у великих кількостях;
До основних переваг використання слайсерів можна зарахувати: швидку нарізку їжі, однакову форму і товщину кожного шматочка, мінімізацію відходів, можливість точно прорахувати кінцевий вихід готового продукту;
Купівля слайсера
На сьогоднішній день представлена величезна відмінність різноманітних моделей слайсерів, кожна з яких має як свої переваги, так і недоліки, які важливо враховувати під час вибору найбільш підходящої моделі. Перед тим як вибрати необхідний вам слайсер, слід пам'ятати про те, який масштаб виробництва вашої кухні та який функціонал повинен бути в обраної моделі обладнання. Також важливим є тип ножа, який є у даному обладнанні, адже кожен ніж призначений для нарізування того чи іншого продукту. Що стосується страв, то він призначений для нарізання того чи іншого продукту.