Для того щоб приваблювати клієнтів, необхідно до дрібниць продумати всі деталі свого закладу. Перше, на що звертає увагу відвідувач, - це оформлення приміщення, ввічливість персоналу, професіоналізм обслуговування та подача страви. Саме тому вкрай важливо потурбуватися про те, щоб правильно вибрати посуд для свого закладу, що дасть змогу професійно подавати страви.
Яким вимогам має відповідати посуд?
Якщо слідувати порадам фахівців, то вони кажуть, що правильно обраний посуд і професійно сервірований стіл, не менш важливий, ніж якість приготування страви. Але немає єдиної єдиної поради, як же правильно вибрати необхідний посуд для свого закладу, адже на його вибір можуть вплинути численні фактори, наприклад, вид кухні: французька чи італійська, інтер'єр приміщення та загальна концепція закладу. Також важливим є дотримання ДСТУ та усіх інших вимог, які також можуть вносити корективи у вибір посуду, а також в вибір посуду для свого закладу, що не є винятком.
Якщо йдеться про респектабельний готель або ресторан, то там у жодному разі не може використовуватися посуд, що має будь-які дефекти, адже будь-який такий недолік може за одну секунду зіпсувати всю заслужену репутацію закладу. Тому до вибору посуду висувають серйозні вимоги, яких слід дотримуватися. Але завдяки широкому розмаїттю професійного посуду, що представлений у широкому доступі, ви без проблем зможете вибрати саме те, що вам потрібно.
Різновиди посуду
- Посуд для сервірування столу. До цього виду посуду входять усі предмети, які використовують для сервірування столу, наприклад, тарілки, салатники, соусниці, ножі, виделки та інше;
- Посуд для кухні має на увазі все обладнання, яке використовується для приготування або подачі страви на стіл сервірування;
- Посуд для зберігання продуктів. До цієї категорії належить скляний посуд або пластикова тара, яка використовується для правильного зберігання продуктів у холодильнику і має герметичність;
Варто зазначити, що купувати посуд можна з різних матеріалів, наприклад, скла або порцеляни, адже все залежить від загальної концепції вашого закладу. Але все-таки є загальні правила, яких важливо дотримуватися:
- Якщо у вас великий потік клієнтів і посуд часто експлуатується, то найкраще не вибирати моделі, які мають тонкі стінки, адже вони можуть розбитися;
- Найкраще вибирати келихи, які мають відповідну опорну площу;
- Якщо у вас дитяче кафе, то необхідно вибирати посуд, який буде стійким;
- Якщо ваш ресторан належить до респектабельного класу закладів, то важливо подбати про те, щоб посуд був дизайнерським;
- Не забувайте про те, що посуд безпосередньо повинен відповідати загальній концепції вашого закладу.