Якщо ви працюєте на кухні громадського харчування, то ви напевно знаєте про нейтральне обладнання. Але, якщо ви хочете, щоб воно прослужило вам тривалий період часу без втрати свого первісного зовнішнього вигляду і функціональності, то необхідно правильно за ним доглядати. Для того, щоб ви правильно проводили очищення обладнання, необхідно ознайомитися з деякими правилами, дотримуючись яких ви зможете збільшити термін служби обладнання виготовленого з нержавіючої сталі.
Правила догляду
Перше, що потрібно знати, так це те, що для догляду за нейтральним обладнанням можна використовувати тільки спеціальні інструменти, як-от: пластикові мочалки, засоби, що мають неабразивні склади і м'які ганчірки.
- Не рекомендується використовувати засіб, який у складі має соляну кислоту, оскільки вона сприятиме утворенню корозії та іржі на обладнанні;
- Для догляду можна використовувати тільки м'яку воду, щоб позбутися утворення нальоту. Для цього ви можете встановити спеціальний фільтр на кран;
- Варто запам'ятати, що на обладнанні, виготовленому з нержавіючої сталі, не рекомендується нарізати продукти, а також рухати важке обладнання, адже це може пошкодити поверхню обладнання, через що воно втратить свій первинний зовнішній вигляд;
- Якщо на вашому обладнанні вже є якісь дефекти або подряпини, то їх потрібно обробляти для того, щоб там не скупчувалися залишки їжі. Отже, перед тим як приступити до основного очищення обладнання, необхідно насамперед очистити дефекти від забруднень;
- Необхідно проводити регулярне очищення обладнання з нержавіючої сталі, і тільки в такому разі воно зможе прослужити вам тривалий період часу, щодня радуючи своєю практичністю;
Тепер ви знаєте основні поради щодо догляду за нейтральним обладнанням на вашій кухні, чітко дотримуючись яких, ви зможете бути впевнені в тому, що воно прослужить вам тривалий період часу без втрати свого первісного зовнішнього вигляду. Щодо регулярності проведення прибирання, то тут все залежить від інтенсивності завантаженості вашої кухні та накопичення забруднень на поверхні. Найкраще, очищати нейтральне обладнання щодня, після завершення робочого дня, і тоді ви зможете не сумніватися в тому, що воно прослужить вам тривалі роки.