Багато професійних кухонь стикаються з незапланованими фінансовими витратами, які виникають внаслідок псування продуктів, що обґрунтоване неправильним їхнім зберіганням. Для того щоб уникнути такої проблеми, необхідно дотримуватися основних принципів зберігання продуктів у морозильних камерах:
- Якщо слідувати рекомендаціям виробників, то вони вказують на те, що ящики морозильних камер не повинні бути заповнені впритул. Це пов'язано з тим, що чим більше вільного простору залишиться в морозильній камері, тим краще відбуватиметься процес заморожування. Суть цього ефекту обґрунтована тим, що для охолодження різних продуктів харчування використовується повітря, яке має безперебійно циркулювати. Отже, для цього необхідний вільний простір;
- Обов'язкове дотримання товарного сусідства - це головний нюанс правильного зберігання продуктів. Якщо не дотримуватися товарного сусідства, то різні продукти можуть вбирати запахи один одного, через що вони почнуть псуватися, і не будуть придатні до приготування або продажу;
- Для того, щоб упакувати продукти, не потрібно використовувати харчову плівку або всім звичні пакетики, тому що під впливом холодних температур вони починають кришитися. Найкращим рішенням у цій ситуації стануть спеціальні пакети, які продають у спеціалізованих магазинах для харчової промисловості;
- Переконайтеся в тому, що пакети, в яких містяться фрукти, овочі або інші продукти, герметично закриті. Найкраще, якщо ви будете використовувати для пакування так званий вакууматор, який забезпечить якісну герметичність продуктів, а також захистить їх від впливу сторонніх запахів;
- Порційне пакування є оптимальним рішенням для фасування продуктів у невеликі пакетики, завдяки чому не буде необхідності у вторинному розморожуванні, яке негативно позначається на якості продуктів;
Не забувайте про те, що є продукти, які не підлягають заморожуванню, що важливо враховувати, адже ви можете зіпсувати продукцію, що спричинить ще більші фінансові витрати. Дотримуйтесь цих простих порад щодо правильного зберігання різних продуктів у морозильній камері, і тоді ви можете бути впевнені в тому, що кожен продукт зберігає свої якості, і ви не зіштовхнетеся із зайвими фінансовими витратами;