Продукція компанії Bassanina представлена в СНД, країнах Балтії та в Азії понад десять років. Крім цього, бренд "Bassanina" добре знають також в Україні, в Європі, у Вірменії, Азербайджані, Молдові, Казахстані, Білорусії, Казахстані, Узбекистані та Узбекистані.
Історія компанії почалася близько 40 років тому зі створенням компанії "Meccanica Marcon", яка займалася металообробкою, зокрема була постійним постачальником для таких компаній як концерн "AT". Маючи серйозну виробничу базу і досвід, на початку 90-х років засновник "Meccanica Marcon" пан Джузеппе Маркон створив компанію з виробництва хлібопекарського обладнання - "Bassanina".
За майже 20 років "Bassanina" стрімко зросла і завоювала міцні позиції на ринках Східної Європи, включно з СНД, а також Африки, Північної Америки (Канада і США), Азії, Арабських країн. У 2009 році "Bassanina" вийшла на нові ринки і почала поставки обладнання в Монголію, Нову Зеландію, В'єтнам, Фінляндію, Іспанію. У 2010 році до них додалися Бельгія та Корея. Хотілося б окремо наголосити на тому факті, що "Bassanina" - одна з небагатьох європейських компаній, які кілька років успішно працюють на такому складному і примхливому ринку, як Північна Америка, де діють свої правила і жорсткі нормативи.
У СНД в останні докризові роки було відзначено стрімке зростання продажів.
Продукція "Bassanina" належить до сегмента недорогого якісного європейського обладнання. У результаті інтенсивної роботи на пострадянському ринку останніми роками за допомогою італійських технологів у продукції було зроблено необхідні для адаптації зміни з урахуванням місцевої специфіки, до яких можна віднести такі приклади: посилена рама і платформа, посилені візки, ізоляція, розрахована на велику кількість пари, змінена конструкція парогенератора.
Своїм партнерам "Bassanina" надає всебічну технічну та маркетингову підтримку, зокрема допомогу в підготовці технічних і комерційних фахівців.
Технічні "плюси" ротаційних печей Bassanina:
Місце розташування точки прикладання навантаження.
Вузол прикладання навантаження розташований на даху, поза пічною камерою. Незважаючи на те, що ця обставина вимагає посилення дахової конструкції, вона забезпечує:
- цілком задовільні за важкістю умови роботи вузла, що дає змогу використовувати відносно недорогі загальнопромислові мастильні матеріали;
- скорочення періодичності додавання мастила до одного разу на рік навіть за умови інтенсивної експлуатації;
- відсутність періодичного обслуговування всередині пічної камери, що підвищує мобільність печі при збереженні ресурсу роботи її вузлів.
Система енергопостачання ротаційної печі.
Основою системи енергопостачання є система з 20 ТЕНів, 18 з яких - робочі, а 2 запасних. Загальна потужність їх становить 54кW і забезпечується режим 50% потужності та 100%. Дана установча потужність є оптимальною при налагоджених, упорядкованих технологічних операціях, за відсутності збоїв, що порушують технологічні паузи між випічками, тривалістю 10-15 хвилин. У конструкції застосовано U-подібні оребрені ТЕНи, що забезпечують вищий коефіцієнт передавання тепла від Тена до конвекційного потоку повітря, а отже, і загальний к.к.д. печі.
Система утворення пари.
Система парозволоження складається з пристрою подачі води, парогенератора (ПГ) і системи відведення надлишкової води.
Пристрій подачі води.
Обсяг води, що подається в ПГ, залежить від часу, заданого за допомогою таймера. Крім того, є можливість подачі води за допомогою ручного крана. Тобто в разі виходу з ладу електромагнітного клапана працездатність печі не втрачається.
Парогенератор
Вода надходить у парогенератор у чотири точки. Лотки парогенератора розміщені з нахилом (в ялинку). У зв'язку з чим, вода, поширюючись вниз, охоплює всі лотки. Забезпечується рівномірне по всій площі пароутворення, при цьому перетворення енергії на пару здійснюється більш ефективно.
Система відведення надлишків води.
Система труб відводить надлишки води з печі, не порушуючи режимів її роботи.
Розташування парогенератора в печі.
Від розташування парогенератора в печі залежить час відновлення температурних режимів конвекційного потоку повітря і самого парогенератора. ПГ не охоплений конвекційним потоком, який, потрапляючи в пічну камеру, насамперед здійснює нагрівання продукту. У зв'язку з цим, якість останнього не втрачається, але процес нагрівання парогенератора до температури пічної камери подовжується. Тому, доцільною є технологічна пауза між випічками близько 10-15 хвилин. При правильній організації технологічного ланцюжка цей інтервал ніяк не позначається на продуктивності печі.
Система отворів подачі потоку повітря в пічну камеру.
Ця система отворів у різних печах містить від двох до чотирьох вертикальних рядів щілин різної ширини залежно від висоти, через які конвекційний потік повітря проникає в пічну камеру. Кожен вертикальний ряд має можливість корекції своєї ширини по всій висоті ряду з метою створення рівномірного потоку повітря. Три ряди жалюзі забезпечують рівномірність випікання продукту, створюючи однакову щільність потоку від середини листа до його країв.
Герметизація пічної камери.
Герметизація пічної камери істотно впливає на якість пароутворення та випікання продукції. Ефективність герметизації визначається як якістю самого ущільнювального матеріалу пічних дверцят, так і ступенем його притиснення до дверцят. Сукупність силіконового матеріалу і пружної металевої пластини по всьому периметру дверцят здійснює їхнє взаємне притискання в робочому закритому положенні. Можливість регулювання ступеня притиску відсутня. Двері в закритому положенні фіксуються в одній точці. При цьому вони опущені на 3-5 мм щодо відкритого свого положення. Це забезпечує надійну їх герметизацію з підлогою пічної камери.
Зміна швидкості конвекційного потоку повітря в камері.
Під час випікання різного роду асортименту продукції якість останнього може залежати від швидкості конвекційного потоку повітря в пічній камері. Одним із можливих способів регулювання швидкості потоку є застосування двошвидкісних електродвигунів циркуляційного вентилятора. Однак, це пов'язано з ускладненням схеми управління печі, тому що зміна швидкості потоку має бути узгоджена зі зміною потужності печі. Є опція - застосування двошвидкісного електродвигуна.
Шибер.
Цей пристрій призначений для відкриття закриття каналу зв'язку пічної камери з атмосферою. Шибером обов'язково користуються для скидання надлишкового тиску в камері перед відчиненням дверцят після завершення випічки. Крім цього, заслінка може бути відкрита і в процесі випікання для видалення вологи. Є два можливих положення: відкрито, закрито.
Система подачі команд і відображення інформації.
Йдеться про панель управління і відображення режимів роботи печі спільно з супутньою електронікою. Піч виробляється у двох модифікаціях: з електромеханічною панеллю керування і з цифровою панеллю. Під час роботи з електромеханічною панеллю, остання дає змогу задавати температурний режим печі як від цифрового датчика, так і від електромеханічного (у разі виходу з ладу цифрового). Ця можливість дуже актуальна в російських умовах експлуатації печі, за значної віддаленості робочих об'єктів від сервісних центрів, поганої організації сервісного обслуговування, цілодобового режиму роботи тощо. З цих же причин, а також з невисокого рівня експлуатаційної підготовки персоналу, електромеханічна панель керування піччю має велику перевагу в РФ і СНД, порівняно з цифровою. Проте цифрова панель печі дає змогу задавати режими роботи печі як у ручному режимі, так і програмувати їх. Панель відображає всі необхідні параметри режиму, однак не дає змоги широко використовувати діагностичні можливості.
Витяжний вентилятор.
Витяжний вентилятор призначений для видалення гарячого повітря з робочого місця оператора, який керує піччю, а також за його командою, під час відкриття шибера видаляти гаряче повітря з пічної камери. Витяжний електродвигун забезпечує одну швидкість обертання.
Особливості стикування металевих конструкцій в єдиний вузол.
Для забезпечення герметичності не розбірного вузла печі, прикладом яких може слугувати пічна камера, блок тенів тощо, що працюють в умовах підвищеної температури, застосовують різні матеріали, що компенсують нехай навіть мінімальні щілини між металевими поверхнями, що стикуються. На металеві стики конструкції наноситься силіконовий герметик, еластичність якого зберігається тривалий період експлуатації печі в робочому діапазоні температур. Це забезпечує високу ефективність герметизації і можливість подальшого розбирання печі з подальшим складанням.
Можливість тривалої експлуатації без погіршення ресурсу надійності, за мінімального рівня технічного обслуговування. Можливість роботи дублюючими каналами, у разі виходу з ладу основних. Піч, по суті справи, створена з урахуванням вимог, актуальних на сьогоднішній день на ринку України та СНД.