Ні для кого не секрет, що в умовах сучасного ринку громадського харчування startup-менеджмент займає дуже важливу роль. Майже кожен підприємець цікавиться питанням, на якому етапі потрібно займатися вибором технологічного обладнання та як запланувати його придбання.
Багато підприємців занадто пізно складають список необхідного обладнання, приділяючи увагу підбору персоналу і приміщення, і тим самим затримують заплановане відкриття ресторану.
Кожна концепція ресторану вимагає спеціальної технології приготування страв, це безпосередньо пов'язано з підбором характеристик обладнання (печі низькотемпературного приготування, грилі на вугіллі, печі для піци на дровах та ін.). Також від цього залежить підбір приміщення, встановлення та підведення комунікацій. Тим самим формування списку необхідного обладнання саме на першому етапі відкриття ресторану надасть додаткові переваги для бізнесу та підприємця загалом. Багато підприємців роблять помилки, не запланувавши заздалегідь виробничу потужність на об'єкті, а також, не зробивши потрібних підведень комунікацій. Це знову ж таки призводить до додаткових витрат і затримки у відкритті ресторану.
Для того, щоб раціонально і грамотно підійти до цього питання, потрібно зайнятися розглядом пропозицій щодо обладнання ще на етапі формування бізнес-ідеї. Скласти приблизний бюджет, необхідний на закупівлю обладнання та уточнити терміни поставки у постачальників. Компанія Європейські Технології Обладнання надає вибір своїм клієнтам серед провідних світових брендів, таких як "Tecnoeka", "Tecnodom", "Krupps", "BERTO'S SPA", "Fimar", "Altezoro" тощо, які завжди у достатній кількості є у наявності на складах Харкова та Києва. Фахівці компанії залюбки проведуть консультації на етапі підбору та розстановки обладнання.
Часто ресторатори-початківці запрошують технологів або шеф-кухарів для консультації, підбору обладнання та технології виробництва. У цьому випадку найкраще, щоб це був саме той фахівець, який працюватиме на цьому обладнанні в майбутньому. У такий спосіб можна уникнути багатьох аспектів вибору обладнання та роботи всієї кухні, у разі приходу нового шеф-кухаря, який не бере участі в початковому підборі обладнання. Оскільки нові шеф-кухарі часто вже звикли працювати на певному обладнанні.
Після остаточного вибору обладнання та замовлення одним із найважливіших чинників є процес узгодження часу відвантаження та встановлення обладнання. Також слід враховувати розміри дверних прорізів і внутрішньої температури приміщення для такого обладнання як холодильні та морозильні шафи (висота деяких сягає 2-х метрів, а ширина більше метра).
Якщо завезти обладнання на об'єкт занадто рано, можна не тільки завдати непоправної шкоди обладнанню під час будівельних робіт, а й значно загальмувати процес ремонту та підготовки об'єкта до здачі. Потрібно також врахувати час на встановлення деякого обладнання і навчання співробітників роботи на ньому.
Компанія "Європейські Технології Обладнання" гарантує професійний підхід під час вибору обладнання як при одноразовому замовленні, так і під час комплексних замовлень, гарантійне та післягарантійне обслуговування, консультації для персоналу та індивідуальний підхід до кожного клієнта.
Бажаємо Вам удачі у Вашому бізнесі!