Незважаючи на те, що гастроємність найчастіше представляє собою дрібний інвентар на кухні, його важливість незаперечна. Будь-який об'єм гастроємності відіграє дуже важливу роль і дає змогу готувати, переносити вже готову їжу, а також демонструвати її відвідувачам або покупцям.
Розміри
Розміри та об'єм гастроємності були встановлені комітетом стандартизації вже давно. Це було зроблено для того, щоб гастроємності різних виробників можна було використовувати в практично будь-якому виді професійного кухонного обладнання. До того ж, знання розмірів дає змогу без зусиль підібрати та придбати необхідну гастроємність.
Головним контейнером є гастроємність GN 1/1, а решта починають "танцювати" від неї. Так, наприклад, GN 1/2 є половиною GN 1/1, а GN 2/1 говорить про те, що місткість удвічі більша. Існує ще третій параметр. Він виглядає ось так: GN 1/1 65. Цифра 65 означає, що глибина гастроємності становить шістдесят п'ять міліметрів.
Організувати доставку гастроємностей професійного обладнання для бізнесу у сфері громадського харчування можна також і в: Миколаїв, Одеса, Харків, Львів, Дніпро, Запоріжжя.
Для чого потрібні гастроємності
Насамперед, який би об'єм не був у гастроємності, її призначення - розігрівання, приготування і показ готової страви. Гастроємності виробляються з найрізноманітніших матеріалів, які є придатними для використання їх у сфері харчування. Гастроємності здатні раціоналізувати весь виробничий процес приготування їжі.
Так, наприклад, контейнер зі спеціальним покриттям легко дає змогу готувати їжу за допомогою термічної обробки. До того ж, продукти, що готуються, довго зберігають свій вигляд, а самі контейнери не вбирають запахи, не фарбуються. Виглядають гастроємності естетично привабливо, що ще раз доводить їхні корисні властивості.
Найпопулярніші матеріали
До таких належить нержавіюча сталь, пінопропілен, тритан і меламін. Нержавійка дає змогу готувати їжу різними способами, зокрема смажити і запікати. Єдиними мінусами є ціна, а також непрозорість матеріалу. Такі матеріали для виготовлення як полікарбонат, пінопропілен, тритан і меламін, є органічними.
Само собою їм протипоказана термічна обробка вище 65-90 градусів. Вони чудово підійдуть для зберігання, або ж заморожування продуктів, оскільки витримують температуру до -40 градусів. Меламінові гастроємності бувають навіть кольоровими. Все це для кольорового кодування ХАССП. Безліч гастроємностей також має свої аксесуари, наприклад, дренажі.