Необхідно знати, що нейтральне обладнання являє собою різні "меблі", виготовлені з нержавіючої сталі. Це можуть бути столи виробничі різних конфігурацій, з верхніми і нижніми полицями, з бортом або без; столи для приймання відходів з отвором, ванни мийні 1, 2, 3-х секційні, зварені та суцільногнуті, зі столом і без. Також до цієї групи товарів входять всілякі стелажі, полиці, підставки, витяжні парасолі, візки тощо.
Це обладнання незамінне на професійній кухні підприємств сфери харчування.
Оскільки умови у виробничому приміщенні є "екстремальними" (підвищена температура, вологість), будь-яке обладнання, зокрема й нейтральне, повинно бути виготовлене з матеріалів, здатних не тільки служити довгий час за таких умов, а й бути безпечним за санітарними, гігієнічними та експлуатаційними характеристиками.
Нержавіюча сталь є одним із найпопулярніших матеріалів, які використовуються під час виробництва сучасного нейтрального обладнання. Цей матеріал використовують під час виготовлення столових приладів, різного посуду, для внутрішньої та зовнішньої обробки поверхонь різного теплового обладнання. Нержавіюча сталь легко піддається санітарній обробці та дезінфекції, стійка до корозії та дії агресивних середовищ, що містяться в м'ясі, молоці, фруктах та інших харчових продуктах. Важливо, що в нержавіючій сталі не міститься хімічних речовин, які можуть мігрувати в продукти та напої.
При нагріванні та інших впливах нейтральне обладнання з нержавіючої сталі не виділяє шкідливих речовин і не вступає в хімічну реакцію з харчовими продуктами.
Грамотне розміщення нейтрального обладнання на Вашому виробництві дасть змогу підвищити ефективність роботи кухонних працівників і всього підприємства загалом. Завдяки індивідуальним проектним рішенням нейтральне обладнання може бути виготовлено під конкретне приміщення з унікальними розмірами та конфігурацією.