Питання з вибором кращого теплового обладнання для ресторану часто виникає у господаря відповідного бізнесу в разі, якщо до цього він з таким не стикався. Нині на ринку представлений дуже великий асортимент теплового обладнання для ресторанів та інших закладів громадського харчування. Вибір тієї чи іншої техніки необхідно проводити на підставі їхніх характеристик, наявності додаткових функцій, вартості, розмірів.
Чудове рішення для будь-якого ресторану - це пароконвектомат. Цей агрегат дає змогу поєднувати в собі одночасно функції пароварки та жарочної шафи. Крім цього, з його допомогою можна замінити такі традиційні пристрої, що зустрічаються на будь-якій кухні, як фритюрниця, пароварка, плита, електрична сковорода. Крім цього, за допомогою пароконвектомата можна готувати найрізноманітніші страви з м'яса, риби, тіста та інших продуктів харчування. Додатковою їхньою перевагою є невеликий розмір. Він не займає багато місця, і його можна встановити на будь-якій кухні.
Також для ресторану бажано купити конвекційну піч. Ці пристрої, по суті, являють собою шафу для смаження, дія якої заснована на циркуляції в ній гарячого повітря. Зі свого боку гарячі повітряні маси транспортуються в ньому за допомогою вбудованого вентилятора. Найчастіше конвекційні печі використовують для приготування різних хлібобулочних і кондитерських виробів.
Не обійтися ресторану і без розстійної шафи. Особливо, якщо в закладі самостійно виготовляють хліб. Шафи призначені для вистоювання тіста. Якщо використовувати це обладнання для виготовлення хліба, то він вийде більш м'яким і пишним. Більшість вистійних шаф виконуються з нержавіючої сталі, що забезпечує безпеку та тривалість експлуатації.
На будь-якій кухні є плита. Вона може бути газовою або електричною. У кожного виду є свої переваги і недоліки, тому вибір тієї чи іншої плити - завдання складне і багатогранне.
Поверхня для смаження. Як зрозуміло з назви, прилад призначений для смаження різних продуктів. Зокрема, м'яса, риби, овочів, морепродуктів.
Якщо ресторан займається виготовленням піц, то йому не обійтися без спеціальних печей для піц. Вони бувають подовими та конвеєрними. Також відрізняються за розмірами.
Корисною буде і фритюрниця. З її допомогою можна значно урізноманітнити меню закладу.