Ось ми й дочекалися приходу "справжньої" весни, коли за вікном яскраво і спекотно світить сонечко, а тривалі прогулянки на свіжому повітрі приносять не тільки задоволення, а й бажання охолодити себе. Перше, що спадає на думку - це, звісно ж, прохолодна вода, сік, морозиво. Але не менш популярним охолоджувальним напоєм є молочний коктейль, який поєднує в собі різноманіття смаку, цілющу прохолоду, користь і задоволення. Родоначальником молочного коктейлю вважають алкогольний напій мілк-шейк, до якого згодом стали додавати морозиво, різні фруктові наповнювачі.
Нині молочний коктейль - це окремий вид напою, який тішить і дорослих, і дітей. Він дуже простий у виготовленні, головний процес - це збивання, яке має бути максимально інтенсивним і нетривалим. При цьому маса насичується повітрям і утворюється характерна для якісно приготованого молочного коктейлю пінка. У 1920-х роках в Америці було сконструйовано перший блендер, який почали застосовувати для приготування цього напою. У наш час для приготування молочних коктейлів використовують спеціально розроблені міксери для молочних коктейлів, які забезпечують однорідну масу і стійку пінку одночасно зі швидким приготуванням.
Рецептури молочних коктейлів дуже різноманітні. В основі більшості з них - молоко або молочний продукт і морозиво чи подрібнений лід. Як смакові добавки використовують подрібнені в пюре фрукти і ягоди, кондитерські пасти, конфітюри, тертий шоколад і горішки для прикраси. Молочний коктейль - це продукт, який необхідно готувати безпосередньо перед подачею і вживати відразу після приготування.
Співвідношення інгредієнтів для класичного молочного коктейлю :
100 г молока, 25 г морозива, 25 г сиропу. Усі продукти мають бути охолоджені. Кількість сиропу може змінюватися залежно від смакових вподобань і після кількох приготувань Ви знайдете саме "свій" рецепт цього чудового напою.
Міксер для молочного коктейлю Ви можете придбати в нашій компанії (www.et-e.com.ua) і тоді прийдешнє літо буде не таким спекотним, а смачним і корисним.