Щорічно NRA (Національна Ресторанна Асоціація, США) спільно з American Culinary Federation Foundation (Американська Кулінарна Федерація) аналізують гастрономічні тенденції. У 2014 році одними з головних трендів виокремлено високу харчову цінність продукту та його екологічність. Ідея про здорову та корисну їжу є актуальною, незалежно від кухні, чи то висока кухня, чи то фаст-фуд.
Якщо говорити більш конкретно про сучасні тенденції, то їжа має бути:
- Проста (тобто така, що містить мінімальну кількість інгредієнтів)
- Екологічно чиста (тобто вирощена в екологічно чистих умовах, ідеально підійде місце у шеф-кухаря на підвіконні)
- Збалансована за складом і поживна
Уже не модно виснажувати себе тимчасовими дієтами та голодуваннями, харчування має бути правильним постійно. А шеф-кухарі переймають традиції та звички інших народів, щоб досягти максимальної користі для здоров'я від їжі.
У цій статті ми склали рейтинг найпопулярніших продуктів:
Перше почесне місце посідає курятина, яка з категорії дешевої та звичайної їжі активно переходить у клас високої кухні.
На другому місці - крупи і каші, як традиційні, так і малознайомі європейцям зерна з країн третього світу. На окрему увагу заслуговує вівсянка на воді з медом, яка, уявіть собі, активно з'являється в меню ресторанів.
На третьому місці в нашому рейтингу - свіжі салати з легких і екологічних інгредієнтів.
У тому, що здорове харчування та екологічно чиста їжа з роками буде лише набирати обертів упевнені навіть найфутуристичніші кулінарні прогнози, а сучасні тренди лише підкреслюють цей напрямок розвитку гастрономії.
Також не можна не помітити, що останнім часом почала активно розвиватися тенденція готування вдома. Інтернет, журнали, всілякі передачі по телевізору так і рясніють різноманітними, а головне простими рецептами смачної та здорової домашньої їжі. Погодьтеся, що це досить приємно.