Успіх у хлібопекарській справі безпосередньо залежить від вибору обладнання. Якщо планується міні-пекарня - це ротаційна піч, така техніка займе почесне місце в робочій зоні та забезпечить стабільну видачу якісних виробів.
Ротаційна піч - це хлібопекарське функціональне та продуктивне обладнання. Робочий процес ґрунтується на двох фундаментальних принципах у випічці - обертання і обдув гарячим повітрям. Такий механізм дає змогу домогтися максимально рівномірного пропікання виробів з усіх боків, а також скорочує час термічної обробки. Якщо подивитися на промислові моделі, то стає зрозуміло, що міні-пекарня - це ротаційна піч. Завдяки наявності рівнів під листи можна одночасно випікати кілька партій хлібобулочних або кондитерських виробів.
За конструкцією це містка камера, виготовлена з якісної нержавіючої сталі харчового класу, яка обладнана під багаторівневий візок. Цей візок вміщує задану кількість дек, встановлюється всередині камери, а по завершенню випікання також легко звідти виймається. Під час термічної обробки спеціальний пристрій обертає конструкцію з деками навколо своєї осі, водночас вбудовані вентилятори розганяють гаряче повітря по камері, тож вироби отримують всебічне та рівномірне пропікання.
Нагрівання камери відбувається завдяки нагрівальним елементам, які найчастіше розташовуються на бічних стінках усередині камери, або в кутах. Це ТЕНи або газоводи, вони генерують тепло, яке потім розподіляється по камері за допомогою вентиляторів. Ротаційна піч значно підвищує швидкість випікання виробів, якість продукції та економить витрати на електрику. Середня потужність такого обладнання не перевищує 1 кВт/год.
Хлібопекарська ротаційна піч може бути компактною і місткою одночасно. За формою більшість виробників дотримуються класичних варіантів - чотирикутні або восьмигранні моделі. Чотирикутна ротаційна піч обійдеться дешевше, оскільки вона простіша у виробництві, а тому й ціна нижча. Восьмигранна ротаційна піч доцільніша в плані розгону потоків повітря, кругова траєкторія позитивно позначається на якості виробів. Також додатково така піч може мати функцію парозволоження. Це дає змогу домогтися більш рум'яних виробів із хрусткою скоринкою, запобігаючи всиханню тіста всередині.
Організувати доставку міні-пекарні та іншого професійного обладнання для бізнесу в сфері громадського харчування можна також і в: Львів, Кременчук, Ужгород, Одеса, Харків, Дніпро.