Лід у вигляді кубиків використовується в багатьох ресторанах, барах і кафе, оскільки він необхідний для сервірування певних страв і для правильної подачі багатьох алкогольних або безалкогольних напоїв. З огляду на велику кількість замовлень у ресторанах, з'являється необхідність у великій кількості льоду, для чого і потрібен льодогенератор.
Лід у вигляді кубиків
Залежно від того, який тип льоду вироблятиме дане обладнання, визначається і його конструкція. На сьогоднішній день є велика кількість різноманітних льодогенераторів, тому ви без проблем зможете вибрати саме те, що вам потрібно. Щодо виробництва льоду у вигляді кубиків, то він виробляється за принципом, який відбувається під час звичайного заморожування води в спеціальній ємності. Тобто для того, щоб отримати лід, вам необхідно набрати воду в спеціальний лоток і помістити його в морозильну камеру. Після того, як вода замерзне, ви зможете дістати вже готові кубики льоду.
Основна відмінність льодогенератора від вищевказаної технології полягає в тому, що процес розливу води автоматизовано, так само, як і вилучення кубиків льоду. Усе, що вам знадобиться зробити, так це просто під'єднати обладнання до електричної мережі та водопостачання. Пам'ятайте про те, що кожне обладнання має свій цикл роботи, що важливо враховувати для того, щоб вгадати з вибором.
Цикл роботи обладнання
Контроль над циклом з виробництва льоду здійснюється стандартною електричною схемою і перемикачами. Практично всі моделі цього обладнання мають водяний клапан, який розташований за холодильником, але при цьому він обов'язково має підключатися до мережі електроживлення. Коли цикл починається, певний вимикач сигналізує про це електричним імпульсом на водяний клапан. Після цього починає надходити вода доти, доки форма не заповниться. Коли форма буде заповнена, вода почне заморожуватися.
Можна бути впевненим у тому, що таке обладнання, як "льодогенератор", необхідно мати на будь-якій професійній кухні, адже завдяки йому за короткий період часу можна виробити велику кількість кубиків льоду і порадувати своїх гостей сучасною презентацією страв. Не варто економити на купівлі цього обладнання, оскільки від нього залежатиме якість отриманих кубиків льоду і швидкість їх виготовлення.