Слива в шоколаді
Відвідувачі ресторану чи кафе завжди дивляться в меню десерт. І дуже часто обирають десерт за оригінальною назвою. До такого десерту належить "Слива в шоколаді". Цей десерт нагадує відомі й такі улюблені нами цукерки "Вишня в шоколаді" або "Слива в шоколаді".
Тільки це варення і воно просте в приготуванні. Бо замість звичайної газової чи електричної плити використовують пароконвектомат. У ньому такий делікатний продукт, як сливи, зберігають свій смакові якості, а в поєднанні з какао дають приємний смак і аромат. Для приготування необхідні такі інгредієнти: 1 кг слив, 30 грам цукру, 70 г вершкового масла, 40 грам какао порошку. Сливи помити, розділити навпіл, прибрати кісточки.
Половинки слив висушити на рушнику. Потім викласти їх у спеціальну посудину, в якій далі готуватимемо десерт. Засипати цукром і залишити на 6-7 годин, щоб сливи пустили сік. Далі ставимо цю суміш у пароконвектомат. Вмикаємо пароконвектомат у режим - обробка на парі, продукти готуються за температури 100 градусів. У такому режимі варення готується 30-40 хвилин. Потім виймаємо його з пароконвектомата, і до гарячого варення додаємо масло та какао.
Усе перемішуємо. Ставимо знову в пароконвектомат на 3-4 хвилини. Після закінчення цього часу, виймаємо готове варення і розливаємо в гарячому вигляді в ємності для зберігання, закриваємо. Подавати до чаю в скляних креманках. Для приготування такого продукту необхідно купити пароконвектомат для вашої професійної кухні.