Овочеве рагу
Овочеве рагу - дуже поширена страва, яку залюбки замовляють відвідувачі в кафе, їдальні чи ресторані. Рагу може мати у своєму складі різні овочі, а також із м'ясом або без нього.
Пропонуємо рецепт овочевого рагу, яке можна легко приготувати на будь-якій професійній кухні, використовуючи пароконвектомат. Для рагу необхідно: помідори 5-7 штук, баклажани 3 штуки, кабачки середніх розмірів 3 штуки, перець болгарський 1 штука, олія оливкова 5 столових ложок, борошно 1 столова ложка, 1 головка цибулі та 1 бульйонний кубик. Цибулю дрібно поріжте та пасеруйте в ємності з високими бортами до золотистої скоринки.
Далі додайте туди дрібно порізані помідори та ще потушкуйте 5-7 хвилин. Баклажани та кабачки поріжте великими шматками, з кабачків необхідно вийняти насіння. Перець очистити від насіння і порізати на часточки. Усі порізані овочі додайте в ємність із цибулею та помідорами. Сіль додати за смаком. Тушкувати ще хвилин 10 на невеликому вогні. У склянці теплої води розчинити 1 бульйонний кубик і теж додати його до овочів, туди ж слід додати 1 столову ложку борошна.
Усе добре перемішати й тушкувати 30 хвилин до готовності, поки овочі не стануть м'якими. Час приготування овочевого рагу приблизно півтори години. Якщо на кухні вашого кафе стоїть пароконвекційна піч, то всі часові процеси зменшуватимуться вдвічі. Адже всі процеси з тушкування овочів можна проводити паралельно. Овочі зберігають свої вітаміни, і рагу буде поживним, зі збереженням смакових якостей кожного інгредієнта.