У різноманітному меню вашого ресторану чи кафе завжди є кілька страв, простих у приготуванні, але з хорошими смаковими якостями та гарно оформлених. Пропонуємо рецепт "Кульки картопляні з додаванням шинки".
Для зберігання та приготування цієї страви вам обов'язково знадобляться гастроємності різних розмірів.
У них можна розігрівати вже готові кульки, зберігати їх у холодильнику, ця страва ідеально зберігатиме свій зовнішній вигляд і акуратно викладатиметься на тарілку перед подаванням на стіл. Отже, 1 кг очищеної картоплі варимо в попередньо підсоленій воді до готовності. На маленькі шматочки ріжемо шинку.
Два яйця зварити "круто", почистити і відокремити білки від жовтків, натерти їх на тертці. Із картоплі робимо пюре. У цю масу додаємо 300 гр. шинки, натерті жовтки і столову ложку борошна. Замішуємо суміш, як тісто. Сіль додаємо за смаком. Формуємо не дуже великі кульки, обвалюємо їх у борошні, далі в дрібно натертих білках і останній шар - панірувальні сухарі.
У добре розігріту сковорідку з високими бортами наливаємо соняшникову олію, достатню кількість і обсмажуємо наші кульки. Уже обсмажені кульки викладаємо на друшляк або рушник, даючи стекти зайвому жиру, і перекладаємо їх у гастроємності для зберігання та подальшого розігрівання перед подачею на стіл.
Напівфабрикати, готові до обсмажування кульки, можна заморозити в морозилці. Напівфабрикати зручно заморожувати в гастроємностях, які попередньо можна купити, якщо у вас їх немає.